Osijek: Jedna osoba preminula, novozaraženih nema

Još jedna osoba zaražena koronavirusom, ukupno šesta, umrla je u Osječko-baranjskoj županiji koja u petak ne bilježi nijednu novozaraženu osobu, a riječ je o 47-godišnjoj pacijentici koja je zbog više kroničnih bolesti bila na respiratoru u osječkoj bolnici.

Načelnik županijskog Stožera i dožupan Goran Ivanović izjavio je na konferenciji za novinare kako su se negativnima na virus pokazali svi od ukupno 90 jučer testiranih uzoraka, pa je broj oboljelih u županiji ostao na 108 osoba.

Izliječena je jedna osoba iz Našica, ukupno šesnaesta u županiji.

U osječkom KBC-u hospitalizirane su 24 zaražene osobe, od kojih su dvije na respiratoru, dok u našičkoj Općoj bolnici više nema pacijenata oboljelih od koronavirusa, a dvije su osobe na kućnom liječenju, kazao je Ivanović.

Istaknuo je kako su četiri medicinska djelatnika pozitivna na covid-19, ali je sada samo jedan u samoizolaciji. Ukupno se u županiji u samoizolaciji nalazi 213 osoba.

U zadnja 24 sata osječko-baranjska policija u 61 provjeri nije utvrdila nijedno kršenje mjere samoizolacije, obavljeno je 5988 provjera i samo jedna osoba je zatečena bez propusnice.

Ivanović je za 23. travnja najavio sjednicu Županijske skupštine, koja će se održati na osječkom Fakultetu agrobiotehničkih znanosti po najvišim standardima koje su propisali epidemiolozi Zavoda za javno zdravstvo, prenosi besplatno Hina.

Share This Article