VIDEO U Splitu u crkvi napadnuta novinarka koja je snimala misu, evo što kaže Božinović

Screenshot: Dalmatinski portal

U crkvi u župi Sv. Leopolda Bogdana Mandića na Sirobuji, splitskom gradskom kotaru, došlo je do incidenta.

Unatoč upozorenjima iz Splitsko-makarske nadbiskupije i prekršajnoj prijavi policije, u toj je crkvi osim na Cvjetnicu, misa održana i danas, na blagdan Uskrsa.

Novinarka Dalmatinskog portala snimala je okupljanje vjernika u crkvi na Sirobuju, kad je napadnuta, grubo odgurnuta, a oduzet joj je i mobitel putem kojega je uživo prenosila okupljanje, a crkvenim su joj vratima prikliještili i ruku.

Kako doznaje N1, novinarku su verbalno napali i vjernici, kao i stanovnici okolnih kuća uz samu crkvu, dovikujući joj sramotne uvrede.

O svemu je obaviještena i policija.

Načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović osvrnuo se i na incident u Splitskoj crkvi gdje je župan don Josip Delaš održao misu u ckrvi i gdje je napadnuta novinarka Dalmacije danas.

”Oštro osuđujem napad na novinarku. Napadnuta je u ckrvi na najveći kršćanski blagdan zato jer je pokušavala raditi svoj posao”, rekao je Božinović. Novinarki je u incidentu ozlijeđena ruka, a težina ozlijede tek se treba odrediti.

“Policija nije imala dojavu da će se danas u 10 sati događati tako nešto, ali razgovarao sam i sa stožerom županijskim i zatražio sve što znaju oko ponašanja u toj crkvi i zatražio da se organizira nadzor tamo kao i u drugim mjestima. Moje očekivanje je da se ovako nešto neće ponoviti, a policija će odraditi svoj dio posla”, poručio je Božinović.

Share This Article