Na području osječko-baranjske županije 103 osobe pozitivne na korona virus, četvero u samoizolaciji nisu bili doma

U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ obavljeno je ukupno 121 testiranje uzoraka na COVID-19 (95 s područja Osječko-baranjske, a 26 Vukovarsko-srijemske županije). Od nalaza s područja Osječko-baranjske županije samo jedan je bio pozitivan, i to osobe s prebivalištem u Osijeku. Ukupan broj oboljelih na području županije sada je 103 osoba, s time da su ukupno četiri osobe izliječene – objavljeno je danas (10. travnja 2020. godine) nakon redovite sjednice Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Na liječenju u KBC-u Osijek nalazi se 28 osoba oboljelih na virus COVID-19, a na respiratoru su tri pacijenta (jedan pacijent premješten je danas na liječenje u Zagreb). U Općoj županijskoj bolnici Našice i dalje je jedna osoba na liječenju.

– Pod mjerom samoizolacije na području županije trenutno je ukupno 228 osoba, od kojih su 14 kontakti novooboljele osobe. Broj osoba u samoizolaciji tako je i dalje u padu, što je značajno osobito kada znamo da je prije desetak dana u samoizolaciji bilo više od 1.000 osoba – ističe načelnik Županijskog stožera Goran Ivanović.

Policija je obavila 55 provjera osoba u samoizolaciji, i to tri po dojavi građana i 52 samoinicijativno. U četiri slučaja osobe nisu zatečene na prijavljenoj adresi, po dva u Osijeku i Našicama. E-propusnice su provjeravane kod 6.248 osoba, od kojih devet nisu imali taj dokument.

– Tijekom dana bit će potpisani sporazumi između jedinica lokalne samouprave prema područjima bivših zajednica općina te će biti upućeni na odobrenje Nacionalnom stožeru, a čim ono stigne počet će njihova primjena. Na taj način omogućit ćemo građanima lakšu opskrbu osnovnim potrebama i nužna kretanja, a ujedno će se pojednostaviti odobravanje propusnica te olakšali rad lokalnih stožera civilne zaštite – navodi načelnik Ivanović.

Dodaje kako danas radi svih osam zelenih tržnica na području Osječko-baranjske županije. Na najvećoj, osječkoj tržnici, prisutno je čak 80 OPG-ova, a zabilježene su i povremene gužve na ulazu. – Apeliram na građane za oprez i poštivanje propisanih mjera jer borba protiv epidemije nije prošla. Treba izbjegavati svaku mogućnost stvaranja gužvi, pa tako i kod zelenih tržnica. Ne bi bilo dobro da zbog naše nediscipline Nacionalni stožer opet zabrani njihov rad, rekao je.

Načelnik Županijskog stožera Goran Ivanović na kraju je svim žiteljima Osječko-baranjske županije poželio sretan i blagoslovljen Uskrs.

– Uskrsne blagdane proslavimo dostojanstveno i držimo se propisanih mjera. Jedino tako možemo spriječiti opasnost kojoj smo izloženi. Ostanimo doma – poručio je Ivanović, piše Osječko baranjska županija.

Facebook Komentari