U Splitsko-dalmatinskoj županiji čak 23 nova slučaja zaraze korona virusom, zaraženo još 5 zdravstvenih djelatnika

Na području Splitsko-dalmatinske županije još su 23 osobe pozitivne na koronavirus, i to iz Splita 8, Makarske 2, Sinja 1, Solina 7, Baške Vode 2, Dugog Rata 2 i Dugpoolja 1. Među novooboljelim 5 je zdravstvenih djelatnika, od čega 4 djelatnika Doma za starije i nemoćne osobe Split.

”Jučer tijekom dana u izvidu epidemiološke službe ustanovljeno je kako tri korisnika s prizemlja Doma za starije i nemoćne imaju povišenu tjelesnu temperaturu. Odmah su dati naputci službama u Domu da se febrilni korisnici premjeste u dio Doma na drugom katu koji je propisno dezinficiran kako bi se stvorili uvjeti za boravak korisnika. Svaki korisnik je izoliran u svoju sobu. Provjerom stanja u večernjim satima ustanovljeno je da su još 4 korisnika tijekom večeri postala febrilna te je odmah izdan naputak da se isti također izmjeste na drugi kat u zasebne sobe.

Kontaktirani su KBC Split i Hitna služba koja je nakon pregleda odvela 3 korisnika na hospitalizaciju u KBC Split. Izdane su upute stručnim službama Doma od strane NZJZ-a da prate zdravstveno stanje korisnika i kod bilo kakve promjene stanja nazovu nadležne službe NZJZ-a i Zavoda za hitnu medicinu.

7.4.2020. dati su naputci stručnim službama Doma da se svim korisnicima Doma mjeri temperatura dva puta dnevno a po potrebi i češće. Pri dolasku na posao također svi djelatnici Doma upućeni su na mjerenje osobne tjelesne temeperature.

Današnjom provjerom i izvidom ustanovljeno je kako nitko od korisnika nema povišenu temperaturu. 4 korisnika koja su sinoć imala temperaturu danas nemaju povišene tjelemsne temeperature i uzet im je bris na koronu. S obzirom na epidemiološku situaciju i procjenu vremena uzimanja briseva do sada su uzeti brisevi 55 djelatnika doma i prema epidemiološkoj indikaciji uzeti će se brisevi svim djelatnicima ustanove.

117 zdravstvenih djelatnika se nalazi u samoizolaciji. 52 osobe su hospitalizirane te se 7 osoba se nalazi na respiratoru i to 4 iz Splitsko-dalmatinske županije, 1 iz Dubrovačko-neretvanske županije i 2 iz Šibnesko-kninske županije.

U karanteni hotela Zagreb trenutno se nalazi 25 osoba od čega 7 stranih državljana.

Na dan 9.4.2020. ukupno je 246 osoba zaraženo koronavirusom na području Splitsko-dalmatinske županije”, priopćili su iz Stožera.

Share This Article