Još troje štićenika prebačeno je iz Doma za starije i nemoćne na Križine

Ad

Još troje štićenika prebačeno je iz Doma za starije i nemoćne na Križine potvrdio je HRT-u ravnatelj KBC Split Julije Meštrović.

Policija će na traženje Općinskog državnog odvjetništva započeti izvide u Domu za starije i nemoćne u Splitu iz kojeg je evakuirano 52 štićenika, a za sada ih je, prema posljednjim informacijama od srijede, 10 zaraženo koronavirusom. Zaposlenici koji su s oboljelima bili u kontaktu sada su u samoizolaciji, a bit će testirani svi djelatnici doma, njih 134.

– Meštrović je naglasio da su svi dobro, da nemaju neke teže simptome. Sve se vodi kao umjereni simptomi, rekla je u emisiji “Zajedno za zdravlje” Anita Markovina Radnić.

– Svi su posljednjih 10ak dana imali simptome. Postavlja se pitanje zašto se ranije reagiralo. Je li propust napravila njihova liječnica, epidemiolozi, ravnatelj Doma Ivan Škaričić. Sve se to utvrđuje. Ako se utvrdi da je odgovornosti bilo, bit će sankcija, tako je jučer rekao župan Blaženko Boban. Istraga je u tijeku, policija provodi izvide putem naloga županijskog DORH-a, dodaje.

– Moram dodati da Dom za starije i nemoćne posluje na tri lokacije, dvije u Splitu te jednoj na Hvaru, a posluju s gubitcima. Županija je to pokrila. Pokušali smo razgovarati s ravnateljem Doma, ali nije nam se javio.

Situaciju u Splitu komentirala je jutros i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković, gostujući u emisiji “U mreži prvog”.

Bedeković o korona virusu u domu umirovljenika: Bude li nepravilnosti, jasna je odgovornost ravnatelja

Facebook Komentari