U poštu u Zapruđu ipak nije ušla zaražena žena, nastao je nesporazum, faksirala je dokumente zaražene osobe

Screenshot: RTL
Ad

Poštanski ured u zagrebačkom Zapruđu je zatvoren nakon što je u srijedu prijepodne u njega ušetala žena pozitivna na koronavirus, pisao je RTL, a prenijeli i drugi mediji. No, čini se da je djelatnica poštanskog ureda krivo shvatila, ta žena nije zaražena, nego je donijela doznake zaražebne osobe.

Žena je došla faksirati liječničku dokumentaciju, a kad je sve obavila prisutne je obavijestila da je zaražena, glasila je vijest ujutro.

“Oko 9.15 jutros na Trgu Ivana Meštrovića žena koja je bila zaražena koronom i bila u samoizolaciji je došla u poštu, obavila što treba i onda javno rekla pred svima da ima koronu i da dezinficiraju poštu. Mi smo nakon toga zatvorili poslovnicu, pričekali epidemiologa, popisali sve ljude koji su bili unutra i dalje postupamo po napucima”, kazao je ujutro za RTL Valentino Rajković, Zapovjednik Civilne zaštite Novi Zagreb.

“Kad dezinficiramo poštu, epidemiolozi će vidjeti što će se ljudima koji su bili unutra, staviti ih na testiranje ili ne”, dodao je.

Iz Hrvatske pošte rekli su da je iz preventivnih razloga zatvoren poštanski ured, obaviještena su nadležna tijela te će se postupiti sukladno uputama civilnog stožera.

”Dakle, sve mjere su učinjene preventivno zbog sigurnosti naših zaposlenika i građana”, kazali su iz Hrvatske pošte za RTL.

Popodne obrat

Zapovjednik Civilne zaštite Novi Zagreb Valentino Rajković rekao je za RTL u popodnevnim satima da je ženi, koja je jutros ušla u poštu u Zapruđu i izazvala paniku izjavom da je zaražena koronavirusom, nije potvrđeno da je oboljela od novog koronavirusa.

Rajković je za RTL rekao da za gospođu nije potvrđeno da ima koronavirus nego da je ona u kontaktu s obitelji koja je u karanteni.

PUZ: Žena ne boluje od koronavirusa

Zagrebačka policijska uprava izvijestila je u srijedu da žena koja je ušla u poslovnicu Hrvatske pošte u novozagrebačkon naselju Zapruđe, ne boluje od koronavirusa i svojim ponašanjem nije odvela u opasnost nikoga od prisutnih u tom prostoru.

Policijska uprava zagrebačka priopćila je da su policajci izašli na mjesto događaja nakon zaprimljene informacije kako je nepoznata žena bila u prostoru pošte u Zapruđu, i tada je, navodno, sama izjavila da boluje od koronavirusa, zbog čega dezinficiraju taj poštanski ured.

Policija je provjerama na terenu te kroz razgovor sa zaposlenicima pošte i drugim obavljenim razgovorima utvrdila kako je u prostorije pošte u Zapruđu jutros oko 9 sati doista došla ženska osoba kako bi predala doznake za bolovanje druge osobe koje je bilo potrebno poslati u njegovo poduzeće.

Također, utvrđeno je i da ona ne boluje od koronavirusa, a papiri jesu od osobe koja je zaražena tim virusom, no koja se – strogo poštujući odluke Stožera civilne zaštite RH, nalazi u svom stanu i ne izlazi izvan tog prostora da ne bi zarazila svoje sugrađane.

Žena koja je donijela doznake, je susjeda koja vodi brigu o zaraženoj osobi i njegovoj obitelji, a koji se svi nalaze u samoizolaciji poštujući sve preporuke Stožera.

Zaposlenica Pošte ju je krivo shvatila
Te papire preuzela je prije tri dana, a prilikom predavanja tih doznaka zaposlenici u pošti, s ciljem dodatnog samozaštitnog ponašanja, imala je ljudsku potrebu napomenuti da se radi o doznakama osobe zaražene Covidom-19, a što je krivo shvaćeno od zaposlenice HP-a u smislu da je ona zaražena, pojašnjava policija.

“U ovom se slučaju radilo o krivom shvaćanju dodatnog upozorenja koje je žena imala potrebu reći, iako je prethodno postupala u skladu sa svim uputama i preporukama kojima se smanjuje rizik od prenošenja zarazne bolesti te svojim ponašanjem nije odvela u opasnost nikoga od prisutnih u tom prostoru”, stoji u priopćenju PU zagrebačke.

Facebook Komentari