Zaražena Zagrepčanka išla u posjet roditeljima, lagala policiji… zaradila kaznenu prijavu

Ad

Policija je objavila da 33-godišnja Zagrepčanka nije zatečena u svom domu 4. travnja, tijekom redovne provjere pridržavanja mjera samoizolacije. Umjesto toga, otišla je do stana svojih roditelja, “odnosno iz jednog zagrebačkog kvarta u drugi”, iako je bila dužna pridržavati se upute o samoizolaciji koju joj je izdao nadležni epidemiolog.

Prema uputi, u samoizolaciji je trebala biti od 17. ožujka do 13. travnja, zbog dijagnosticirane bolesti covid-19. “Svojim je ponašanjem u opasnost od širenja i prenošenja zarazne bolesti dovela stanare na adresi na kojoj prebiva i stanare na adresi na kojoj prebivaju njezini roditelji”, kažu u policiji.

Osim toga, policajcima je žena rekla da je odobrenje da napusti svoj dom dobila od svog epidemiloga, no naknadnom provjerom utvrđeno je da nije govorila istinu. Njezin je epidemiolog naglasio da joj takvu uputu nije dao, niti njoj, niti bi isto učinio odnosno rekao bilo kome drugome tko boluje od zarazne bolesti covid-19. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičene je podnijeta kaznena prijava redovnim putem nadležnom državnom odvjetništvu.

Facebook Komentari