U Hrvatskoj je ukupno 1182 osoba zaraženih korona virusom, 15 osoba je preminulo

Trenutno je potvrđeno ukupno 1182 osoba zaraženih koronavirusom, novih je 56, a 125 osoba je ozdravilo. Petnaest osoba preminulo je od koronavirusa. 39 osoba je trenutačno na respiratoru, podaci su s konferencije za medije u nedjelju u 14 sati.

U Hrvatskoj je potvrđeno 56 novih bolesnika, što je ukupno 1182 oboljelih, objavio je ministar zdravstva Vili Beroš. Potvrdio je tri smrtna slučaja o kojima su ranije izvijestili županijski Stožeri civilne zaštite.

”Naša epidemiološka je i dalje linearna. Održimo ju takvom i poštujmo mjere Stožera civilne zaštite”, kazao je.

“Do sada je obavljeno 10.840 testiranja, u 24 sata 1014 testiranja”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Ravnatelj HZJZ-a dr. Krunoslav Capak izvijestio je da građani koji su se jučer vratili u Hrvatsku nemaju simptoma zaraze, uzeli su im briseve koji su se pokazali negativnima i oni se nalaze u samoizolaciji. “Situacija je epidemiološki pokrivena”, rekao je.

—————————————————————————————————————————————————-

U Zadru je tijekom noći sa subote na nedjelju od koronavirusa preminuo 88-godišnji pacijent.

Riječ je, kažu iz županijskog Stožera civilne zaštite, o kroničnom bolesniku koji je bio na respiratoru i koji je bio kontakt s bolnicom u Biogradu. Još su tri osobe pozitivne na koronavirus, a ukupno ih je 53, javlja dnevnik.hr.

Osječki stožer civilne zaštite izvijestio je da imaju još jednu preminulu osobu zbog komplikacija uzrokovanih infekcijom COVID-19.

Na bolničkom liječenju je 27 pacijenata, a pet osoba je na respiratoru.

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije izvijestio je da su zabilježili prvu smrt uzrokovanu komplikacijama infekcijom COVID-19 na njihovom području. Trenutačno imaju 62 pozitivnih na koronavirus.

Na konferenciji za novinare u subotu u 14 sati u Hrvatskoj je bilo ukupno 12 smrtnih slučajeva

Facebook Komentari