Zašto je u Lici toliko malo zaraženih korona virusom, objašnjava župan Milinović

Ad

Poodmakloj fazi pandemije koronavirusa Lika još dobro odolijeva. Uz jučer dvoje novooboljelih u Novalji, u Ličko-senjskoj županiji je ukupno troje oboljelih, a u razgovoru za RTL Danas župan Darko Milinović, bivši ministar zdravstva, otkrio je tajnu zašto u njegovoj županiji ima tako malo zaraženih.

‘’U Lici je nešto slabija naseljenost, a i pravodobno smo poduzeli brojne epidemiološke mjere. Bilo je bitno spriječiti paniku i na vrijeme početi s mjerama’’, istaknuo je Milinović u razgovoru s RTL-ovom reporterkom Nikolinom Radić.

‘’Uveli smo posebne mjere – primjer je dom za starije i tu moram zahvaliti onima u Gospiću, Udbini i Otočcu, da osoblje radi sedam plus sedam. Jedan tjedan jedni rade pa su slobodni, a drugi tjedan rade drugi pa su slobodni. To štiti 400 štićenika’’, naveo je Milinović.

Posebno je čestitao i zahvalio svim volonerima i svima koji su pokazali solidarnost kako u ratu, tako i danas te je istaknuo da se građani izričito pridržavaju mjera samoizolacije. I na tome im je posebno zahvalio i potaknuo ih da ustraju u tome.

Facebook Komentari