Sramotno ponašanje u nekim gradovima Dalmacije: Oblijepili stakla kafića novinama pa se u njima okupljaju i druže

Ad

Na presici nacionalnog stožera istaknuto je kako se neki pojedinci u Dalmaciji okupljaju u kafićima sa zatamnjenim staklima te tako krše mjere koje su određene u cilju suzbijanja epidemije koronavirusa.

Na presici zadarskog stožera civilne zaštite danas je objavljeno da je jedan ugostiteljski objekt kršio mjere koje je odredio nacionalni stožer te je upućena prijava državnom inspektoratu.

Neslužbeno se doznaje kako je riječ o kafiću kojemu su stakla oblijepljena novinama i u kojem se potajice okupljaju mladi, piše dnevnik.hr.

Na taj se slučaj na presici nacionalnog stožera osvrnuo i ministar Vili Beroš, koji je kazao kako je od kolega dobio informacije o tome da je takvo ponašanje zabilježeno u Zadru, Splitu i Šibeniku. Istaknuo je kako je nezadovoljan time i da ga ta informacija jako žalosti.

“To nije prihvatljivo ponašanje. Na taj način ugrožavaju sebe, svoje obitelji i zdravlje nacije. Poručio bih svima da budemo strpljivi i pričekamo da ova epidemija završi, bit će vremena za druženje i opuštanje. Dotad moramo biti disciplinirani i krajnje oprezni”, naglasio je Beroš. “Situacija je bolja, ali još nije vrijeme za opuštanje.”

Poruku Dalmatincima poslala je i Alemka Markotić: “Sigurna sam da Split hoće u svemu biti prvi, ali ne po broju korona. Zadar neka bude prvi po orguljama, a ne po koroni. Pokažite da ste bolji od ostalih”, rekla je.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je da ćemo tek vidjeti kako ti događaji iz Dalmacije utječu na krivulju rasta zaraženih.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da je u Karlovcu zatvoreno nekoliko ugostiteljskih objekata. Svi su članovi stožera apelirali na odgovornost, jer se samo pridržavanjem svih mjera može obuzdati širenje koronavirusa u Hrvatskoj.

Facebook Komentari