U Hrvatskoj je novooboljelih 96 ljudi, ukupno 963; Beroš: Opuštanja nema i ne smije ga biti; Pozitivna na koronavirus su 53 liječnika, 6 ljekarnika, 10 stomatologa, 44 medicinske sestre…

Ad

Trenutno je potvrđeno ukupno 963 osoba zaraženih koronavirusom, a 73 osobe su ozdravile. Dosad je šest osoba preminulo. Na respiratoru su 34 osobe, a jedna dodatno i na ECMO uređaju.

U Hrvatskoj je novooboljelih 96 ljudi, ukupno je to 963, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na press konferenciji Nacionalnog stožera u srijedu.
7680 osoba je testirano, 665 u posljednja 24 sata, a 12,52 posto testiranih je pozitivno. Na respiratoru su danas 34 bolesnika, a oporavljenih je 73. Prosječna dob je zaraženih je 48,27 godina.

Pozitivna na koronavirus su 53 liječnika, 6 ljekarnika, 10 stomatologa, 44 medicinske sestre i medicinskih tehničara, 5 djelatnika administrativnog osoblja.

Županijski centri 112 dobili su dosad ukupno 3564 dojava o kršenju samoizolacije. Kod 970 osoba utvrđeno je kršenje samoizolacije, o čemu je obaviješten Državni inspektorat.

‘Drago nam je što se za sada dobro držimo, ali to nije razlog za opuštanje jer opuštanja ne smije biti’, rekao je Beroš.

“Ne znamo u kojoj smo fazi utakmice, je li ovo prvo poluvrijeme, drugo… igrat ćemo i produžetke, ako treba. Opuštanja nema i ne smije ga biti, i dalje moramo striktno provoditi mjere. Igramo uktakmicu protiv koronavirusa za zdravlje cijele nacije”, rekao je Beroš.

Ministar Božinović rekao je da se mijenja odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta na način da se mijenja način izdavanja propusnica. “Propusnice će se izdavati na rok od 1 do 14 dana, ovisno o razlogu za koji se izdaju. Ako netko od izdavatelja neće biti u mogućnosti izdati, to će učiniti Ravnateljstvo civilne zaštite. Svi koji su dosad izdali propusnice dužni su sve propusnice zamijeniti e-propusnicama do 5. travnja. Od 6. travnja napuštanje mjesta boravka bit će moguće samo uz e-propusnice”, rekao je Božinović.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak kazao je da 21.071 osoba u samoizolaciji. Preko tisuću zdravstvenih djelatnika je u samoizolaciji, a 53 liječnika su pozitivna.

“Polako se pojavljuju i pozitivna djeca, no sva su s blagim simptomima”, rekla je ravnateljica Infektivne klinike Alemka Markotić, prenosi N1.

Božinović objasnio do kada vrijede postojeće propusnice i kako do novih

Facebook Komentari