Košarkaški klub Cibona uručio je otkaz svim zaposlenicima

Košarkaški klub Cibona uručio je otkaz svim zaposlenicima, uključujući i glavnog trenera Ivana Velića i njegova pomoćnika Barišu Krasića.

Na ovaj potez bili su prisiljeni zbog pandemije koronavirusa i obustavljanja natjecanja, piše tportal, koji saznaje kako u klubu nemaju novca za plaće zaposlenicima.

Grad Zagreb zaustavio je isplate prema sportskim klubovima, pa se Cibona, koja je i ranije imala financijskih poteškoća, našla u problemu. Pokušali su iskoristiti mjeru Vlade RH s isplatom minimalne naknade, ali zapelo je jer su tek nedavno izašli iz predstečajne nagodbe.

Ovu mjeru bili smo prisiljeni poduzeti kako bi ljudi imali sigurne prihode i naravno da nije riječ o trajnim otkazima, nego je ovo privremena mjera koja će trajati do okončanja pandemije koja nas je sve zahvatila’, kazao je za tportal direktor Domagoj Čavlović.

Kako je i potvrđeno tportalu, direktor Domagoj Čavlović morao je sve ljude poslati na burzu iako su pokušali pronaći način da iskoriste novu mjeru Vlade RH s isplatom minimalne naknade kako bi svima sačuvali radna mjesta, ali zapelo je s papirologijom (manjak prihoda) jer je Cibona tek nedavno izašla iz predstečajne nagodbe.

‘Nadam se da će sve vrlo brzo doći na svoje’, dodao je Čavlović.

Tako je donesena nepopularna mjera i od 1. travnja 2020. svi zaposlenici (nije prvotravanjska šala!), njih desetak, poslani su na burzu. Jedini koji su ostali u klubu su direktor Domagoj Čavlović kao odgovorna osoba te treneri koje plaćaju Grad Zagreb i Košarkaški savez Grada Zagreba.

Nema sumnje da će predsjednik, prof.dr.sc. Mladen Bušić, inače ravnatelj Kliničke bolnice Sveti Duh, te direktor Domagoj Čavlović što prije pronaći rješenje kako da klub, koji je ponos Zagreba, izvuku iz krize, piše tportal

Facebook Komentari