Potvrđena zaraza kod prvog djelatnika KBC-a Osijek, pozitivna i dva policajca

Na 57 popeo se broj zaraženih koronavirusom u Osječko-baranjskoj županiji, a među njima je od jučer i jedan zaposlenik KBC-a Osijek. Porast je to od 11 oboljelih.

– Moram to pojasniti… Od tih 11 osoba, 10 ih je bilo u samoizolaciji od prošlog tjedna. Tako da mi zaista imamo samo jednog novooboljelog, a njegovi su kontakti “pohvatani” – komentirao je Zlatko Pandžić, ravnatelj osječko-baranjskog ZJZ-a.

Od toga, deset je novooboljelih od koronavirusa koji gravitiraju KBC-u Osijek, ukupno 52 zaražena. Ostali su, naime, na području bolnice u Našicama. No, dobra je vijest da se većina oboljelih liječi kod kuće.

– U KBC-u Osijek hospitalizirano je 15 pacijenata, od toga je pet na respiratoru, što je jedan više nego jučer. Imamo i prvog oboljelog medicinskog djelatnika, tehničara koji je pozitivan na virus, i on je već nekoliko dana u samoizolaciji – rekao je dr. Željko Zubčić, ravnatelj KBC-a Osijek.

Još je jedan policajac zaražen, što znači da su ukupno dvojica policajca PU osječko-baranjske trenutačno pozitivna na koronavirus, a 18 ih je u samoizolaciji. Trenutačno je 37 građana na čekanju na testiranje, što je znatno manje od njih 200, koliko ih je bilo za vikend. Iz ZJZ-a kažu kako imamo jedno novo žarište, a to je bliski kontakti prije zaraženih, piše Večernji list.

Facebook Komentari