Karlovac: Zaključali vrata, pa organizirali privatni mini ‘korona party’ u kafiću

Drugi dan za redom u Karlovačkoj županiji nema novooboljelih osoba od koronavirusa, što znači da je broj pozitivnih u Karlovačkoj županiji i dalje 22, s time da je jedna osoba na žalost preminula. Ukupno je testirano 207 osoba. Bitno je napomenuti da je stanje u svim trima bolnicama na području Karlovačke županije stabilno, što pokazuje visoku savjesnost i disciplinu građana. Tako je primjerice u karlovačkoj općoj bolnici jučer bilo 50 pregleda, a u ogulinskoj 46, piše Večernji.

Po novoj uputi koja je s nacionalne razine izdana, a odnosi se na mjere zabrane rada nekih trgovina, vrtni centri i rasadnici koju prodaju poljoprivredni reprodukcijski materijal te prodavaonice rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu mogu raditi uz obvezu poštivanja Odluke o radnom vremenu trgovina te mjera socijalnog distanciranja i svih mjera koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo – poručili su iz Stožera civilne zaštite Karlovačke županije na tiskovnoj konferenciji. Darko Bratić, načelnik PU karlovačke kazao je da je među 60 osoba koje su u Karlovačkoj županiji zatečene u kršenju mjere samoizolacije, riječ uglavnom o osobama koje su i inače poznate policiji od prije po kršenju društvenih i zakonskih normi ponašanja.

– Osim što krše mjeru samoizolacije, zatečeni su i u prekršajima koji se odnose na sigurnost prometa na cestama i drugim prekršajima. Mogu reći i da smo zatekli u radu jedan ugostiteljski objekt. Iako su ulazna vrata bila zatvorena, unutra smo zatekli vlasnika i dva gosta, a i svi aparati nužni za rad ugostiteljskog objekta bili su u funkciji. Podnijeli smo prijavu državnom inspektoratu, a sudeći po dosadašnjem iskustvu, vlasnik objekta bit će sankcioniran, a ne gosti – kazao je načelnik Bratić. Dr. Biserka Hranilović, epidemiologinja, zahvalila je građanima koji se pridržavaju svih mjera koje su propisane, jer i zbog toga u županiji ne raste broj zaraženih dva dana za redom.

Osobe koje nemaju simptome nikakvih bolesti, niti su kronični bolesnici, mogu izići van u šetnju, ali moraju imati zaštitnu opremu i držati razmak među ljudima, nikako ne ostvarivati socijalni kontakt. Po povratku kućama, dobro operite ruke, a odjeću i obuću koju ste koristili u šetnji, ostavite na otvorenom par sati da se provjetre – poručila je dr. Hranilović, piše Večernji.

Facebook Komentari