Jedan od najvećih rukometnih golmana zbog korone završio karijeru

Jedan od najvećih rukometnih golmana u povijesti Arpad Šterbik odlučio je završiti karijeru zbog pandemije koronavirusa.

Naime, sva sportska natjecanja u prekidu su do daljnjega, a 41-jednogodišnji Šterbik smatra da će u svojim godinama nakon ovakve stanke teško opet dohvatiti potrebnu formu za nastavak natjecanja, jer EHF planira završnicu tekuće sezone premjestiti u termine kad bi inače već počinjala sljedeća sezona.

– Čini mi se da je utakmica s Tatabanyom posljednja koju sam odigrao u karijeri. Žao mi je što neću biti u prilici odigrati još jedan F4 Lige prvaka, želio sam napasti još jednu titulu europskog prvaka, međutim, u ovim okolnostima to je za mene nemoguća misija, rekao je bivši čuvar mreže SR Jugoslavije i potom Španjolske, koji nastupa za mađarski Veszprem, a 2005. godine bio je proglašen najboljim vratarom svijeta. U bogatoj riznici trofeja izdvajaju se četiri osvojene Lige prvaka, a ima i brojna odličja s reprezentacijama.

U klupskoj karijeri ovaj vojvođanski Mađar branio je u Jugoviću, Veszpremu, Ciudad Realu, Barceloni i Vardaru, piše HRT.

Facebook Komentari