Capak: Dr. Kaić prestrogo je ocijenio postupanje policije, neki se ne drže mjera i mora ih se podsjetiti

Na press konferenciji Nacionlanog stožera ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da je u 25 sati broj zaraženih porqastao za 77 bolesnika. Ukupno je to 790 oboljelih. Provedeno je 6.404 testiranja. Preminulih je šest, a na respiratoru je 27 ljudi. Oporavljenih je 64, što je 12 više nego jučer.

Javnosti se obratio i ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak, prenosi N1.

“Ovakvo stanje možemo zavaliti zajedničkim naporima svih u zdravstvu, stožera i građana. Većina građana se pridržava mjera. U toj našoj zajedničkoj borbi ponekad se dogodi da imamo poneku slabu kariku. Ima onaj jedan manji dio koji se ne pridržava i krši mjere. Svaki dan se izvještava o onima koji krše izolaciju. Ima i onih koji su sami sebe stavili u samozolaciju. Ponekad je potrebno i osigurati provođenje tih mjera. To radi policija, ja bih pohvalio policiju jer mislim da ona to radi odlično. Ponekad se nas pita da komentiramo neke situacije…

Doktor Kaić iznio je jednu prestrogu ocjenu postupanja policije. Policija ponekad mora upozoriti i postupati, provesti mjere nadzora… To je potrebno jer neki se ne drže tih mjera i mora ih se podsjetiti na mjere jer je to u interesu svih nas.

“Često smo upitani za brojčane procjene – o broju oboljelih, koliko će trajati… O tome nitko ne može dati brojku jer je nitko ne zna. Ja sam jasno rekao da je svaka brojka nezahvalna. Ja sam jučer iznio svoju osobnu procjenu”, rekao je Capak, piše N1.

Korona sila: Novinarka Slobodne Dalmacije ispričala sve o policijskoj brutalnosti koje su ona i njena prijateljica doživjele na Bačvicama

Kaić o mogućnosti zaraze u prolazu ali i šansama da bude bolja situacija u lipnju

Facebook Komentari