U samoizolaciji 99 policajaca, 893 osobe u Hrvatskoj prekršile propisane mjere

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je na konferenciji za medije Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu da se u samoizolaciji nalazi 99 policajaca te da imaju četiri zaražena. Također, potvrdio je da je zaražen jedan zatvorski službenik, no situacija je i ondje pod kontrolom.

Davor Božinović je rekao da ljudi postaju sve svjesniji da je ovo izvanredna situacija i ekstremna pa su zato i mjere ponekad izvanredne i ekstremne u odnosu na ranije razdoblje. Potvrdio je informaciju o zaraženoj osobi u zatvorskom sustavu.

“Sinoć je potvrđen pozitivan nalaz kod službenika zatvora u Splitu. Želim naglasiti, službenik nije imao bliskih kontakata sa zatvorenicima, a od trenutka saznanja da treba biti testiran, 19 službenika je bilo upućeno u samoizolaciju. To je bilo 20. 3. Dezinificirano je sve, sva vozila, cijeli zatvor i zatvoreničke sobe 27. 3. Mislim da je promptnom rekacijom i zatvorskog sustava i epidemiologa situacija pod kontrolom”, objasnio je Božinović i dodao:

“Kad već govorimo o samoizolacijama, u ovom trenu je 99 policijskih službenika u samoizolaciji, 25 ih je izašlo iz samoizolacije, a kod njih četvero je utvrđen pozitivan nalaz na Covid-19.”

Božinović je na kraju iznio podatke o kršenju samoizolacije:

“Policija je prikupila 3402 dojave o kršenu samoizolacije, a utvrđeno je da su 893 osobe kršile mjeru. U njihovim je rukama možda i ključni trenutak borbe s ovom krizom, pozivam ih da se pridržavaju mjera koje im je odredila epidemiološka služba jer je to najveći zalog da ćemo i dalje kontrolirati situaciju.”, prenosi N1.

U nedjelju je potvrđeno ukupno 713 osoba zaraženih korona virusom, šest preminulih, 26 na respiratoru

Facebook Komentari