Splitsko-dalmatinska županija sad ima 71 oboljelog, među novooboljelima je jedno dijete i dvoje liječnika splitskog KBC-a

Od subote je u Splitsko-dalmatinskoj županiji 6 novooboljelih, čime se ukupna brojka popela na 71, izvijestio je na konferenciji za medije županijski Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima je jedno dijete i dvoje liječnika splitskog KBC-a – jedan s otorinolaringologije i liječnica s onokologije.

U bolnici u Splitu je 24 oboljelih, od čega ih je troje na respiratoru i u kritičnom stanju, a jedan od pacijenata je u posebno teškom stanju.

Zagrebačka županija

U Zagrebačkoj županiji još je dvjema osobama dokazana bolest uzrokovana novim koronavirusom, tako da ih je ukupno 62-oje, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

Građane se poziva da poštuju upute Stožera civilne zaštite RH jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko, istaknuto je, mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Karlovačka županija

U Karlovačkoj županiji su od Covida 19 oboljele još dvije osobe, sada ih je dvadeset, a jedan je muškarac umro, priopćeno je u nedjelju iz Stožera Civilne zaštite Karlovačke županije.

Jedna osoba, kod koje je dokazana zaraženost novim koronavirusom, bliski je kontakt ranije oboljele osobe, a druga novooboljela je povratnik iz inozemstva. Obje su osobe proteklih dabna bile u samoizolaciji.

U karlovačkoj bolnici trenutno je hospitalizirano 10 osoba, dvije osobe se liječe u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu, a šest njih je na kućnom liječenju.

Stanje pacijenata u karlovačkoj općoj bolnici je stabilno.

Pridržavanjem svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana, poručuje Stožer javnosti, prenosi besplatno Hina.

Facebook Komentari