Oboljeli od korona virusa ušetao u pulsku bolnicu da bi snimio pluća, u samoizolaciji laborant i radiološki inženjer

Pacijent zaražen koronavirusom ušetao je u pulsku Mornaričku bolnicu kako bi snimio pluća, javlja Glas Istre. U tom trenutku djelatnici bolnice nisu imali informaciju da je zaražen koronavirusom.

Ravnateljica bolnice dr. Irena Hrstić rekla je da su zbog ovog slučaja trenutno u samoizolaciji laborant i radiološki inženjer. Dodala je kako je sreća u nesreći što je oboljeli imao zaštitnu maskicu i rukavice, a zaštitnu opremu imali su i djelatnici bolnice. Cijeli prostor u kojem je boravio odmah je dezinficiran.

Još jedna osoba u Istri je pozitivna na koronavirus te je hospitalizirana u pulskoj Općoj bolnici tako da je ukupno 70 osoba zaraženih tim virusom na istarskom poluotoku, izvijestio je u nedjelju navečer županijski Stožer civilne zaštite.

Prema podacima iz Županijskog Stožera civilne zaštite, iz Istarske županije tijekom nedjelje je u Kliniku za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” poslano još 12 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus, čiji se rezultati očekuju tijekom ponedjeljka.

Facebook Komentari