U Sisku započinje dezinfekcija javnih površina, od centra prema periferiji

U subotu, 28. ožujka iza 19 sati započinje dezinfekcija javnih površina, od centra prema periferiji, a posebno na mjestima gdje prolazi veći broj ljudi. Dezinficirat će se i prostor gradske tržnice. Građani trebaju izbjegavati prolazak javnom površinom na kojoj se provodi dezinfekcija za vrijeme dezinfekcije i još sat vremena poslije prolaska cisterne.

Odgađaju se javna događanja i zaustavlja nastava.

U cilju što odgovornijeg pristupa prema postojećoj epidemiološkoj situaciji, Stožer civilne zaštite grada Siska donio je i preporuku da se do 1. travnja ove godine odgađaju svi javni programi i manifestacije.

Temeljem odluke Vlade RH potvrđena je odluka da se nastava u osnovnim i srednjim školama i institucijama visokog obrazovanja u cijeloj Hrvatskoj zaustavlja na dva tjedna. Isto vrijedi i za predškolske ustanove u Sisku, Dječji vrtić Sisak Stari i Dječji vrtić Sisak Novi. U svim sisačkim dječjim vrtićima i osnovnim školama osigurat će se dežurstva i prihvat djece koju roditelji neće moći zbrinuti kod kuće.

Prema preporuci Stožera civilne zaštite grada Siska, a zbog trenutne epidemiološke situacije, podjela uskrsnica umirovljenicima i nezaposlenim osobama pomaknut će se za tjedan dana i počet će u ponedjeljak, 23. ožujka, a trajat će do subote, 18. travnja 2020. godine.

Moli se građane da bez prijeke potrebe ne dolaze u gradsku upravu, već potrebno provode putem online komunikacije ili telefonom na broj 510-110, piše uz ostalo koronavirus.hr.

Facebook Komentari