U dva ponovljena slučaja kršenja samoizolacije određena prisilna karantena; Naplaćeno više od 110.000 kn kazni

Screenshot: N1

U Hrvatskoj je dosad obrađena 551 prijava za kršenje samoizolacije, naplaćeno je 20 prekršajnih naloga u iznosu većem od 110.000 kuna i određene su dvije radikalne mjere karantene, priopćili su iz Državnog inspektorata.

Iz Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu neprestano upozoravaju na kazne za ne pridržavanje propisane samoizolacije, no građani uporno ta upozorenja ignoriraju. Zato je dosad obrađena 551 prijava, određene su su dvije radikalne primjene karantene i naplaćeno je nešto više od 110.000 kuna.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Na području Republike Hrvatske ukupno je obrađeno 551 prijava (774 dojava MUP-a).

Izdano je 113 prekršajnih naloga i 101 rješenja o izvršenju, 242 zapisnika s usmenim rješenjem, a u 196 slučajeva nije bilo elemenata postupanja.

Ako se krši više puta mjera samoizolacije, sanitarni inspektor će donijeti Rješenje o izvršenju rješenja putem prisile – odvođenjem izvršenika uz pratnju MUP-a i civilne zaštite u organiziranu karantenu (izdana su dva rješenja o izvršenju neposrednom prisilom – Zagreb i Vukovar).

Broj prigovora na prekršajni nalog sa 25. ožujkom je 25, naplaćeno je 20 prekršajnih naloga u iznosu od 114.738,65 kuna (2/3 propisane novčane kazne, okrivljenici su iskoristili tu mogućnost ako plate u roku od tri dana), a ostali su postupci u tijeku jer se kontinuirano provode sukladno važećim propisima Republike Hrvatske.”

Facebook Komentari