Solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević pozitivan je na korona virus

Solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević pozitivan je na koronavirus, ima blage simptome i trenutno je u samoizolaciji o čemu je i osobno izvijestio medije.

U priopćenju je naveo kako nije putovao nigdje vani, pridržavao se svih mjera zaštite, nosio masku i rukavice, redovito prao i dezinficirao ruke, no odgovoran posao gradonačelnika i člana Stožera civilne zaštite, kontakti i provođenje mjera Nacionalnog stožera doveli su ga negdje u kontakt sa virusom.

“Lagane simptome u obliku blage glavobolje i temperature od 37.4 osjetio sam u četvrtak popodne te sam se odmah stavio u samoizolaciju. U petak nisam išao na posao, kontaktirao sam epidemiologa koji mi je sugerirao, s obzirom na posao koji obavljam i brojne kontakte, da napravim test na koronavirus.

Danas u popodnevnim satima sam obaviješten da mi je test pozitivan i naravno da sam odmah u razgovoru s epidemiologom dao sve kontakte u obitelji i na radnom mjestu, a i osobno sam kontaktirao te osobe radi eventualne samoizolacije tih ljudi”, istaknuo je gradonačelnik Ninčević.

Kako navodi u svom priopćenju, Gradska uprava i Stožer civilne zaštite će funkcionirati i dalje, dovoljnim kapacitetima provodeći sve odluke, upute i mjere.

Ninčević se osjeća dobro, ima blage simptome kao kod prehlade i blaže gripe, te će od kuće koordinirati radom Gradske uprave i zajedno s kolegama sudjelovati u provođenju odluka iz nadležnosti Stožera civilne zajednice grada Solina.

Ovo je samo dokaz da nitko od nas nije imun na ovaj virus, dodaje i građanima poručuje da čuvaju sebe i svoju obitelj, da se striktno pridržavaju svih mjera i uputa Stožera i stručnih zdravstvenih službi, te ako im nije baš nužna potreba da ostanu doma, piše besplatno Hina.

Facebook Komentari