SAD: Pod sumnjom na koronu umro tinejdžer, u bolnici ga odbili jer – nema osiguranje

Sve više vijesti koje pristižu širom svijeta potvrđuje kako koronavirus može biti fatalan i za mlađe osobe.

U SAD-u je prilično bure podigla priča oko preminulog 17-godišnjaka u Kaliforniji, koji se isprva smatrao prvom maloljetnom žrtvom epidemije u SAD-u, ali je naknadno objavljeno da se vrše dodatne provjere jer je slučaj prilično kompleksan. Stoga je privremeno skinut s popisa 1.704 žrtve koronavirusa u SAD-u.

No što god se potvrdi kao stvarni uzrok njegove smrti, događaj je strašan na drugoj razini – tinejdžer je preminuo nakon što mu je uskraćena hitna pomoć budući nije imao zdravstveno osiguranje. A u ovom trenutku ga, prema posljednjim podacima, nema čak 27 i pol milijuna Amerikanaca. Ili skoro svaki deseti stanovnik SAD-a.

Mladić je, prema pisanju Independenta, odbijen na hitnom traktu, te mu je rečeno da ode u lokalnu javnu bolnicu. No na putu do tamo je doživio srčani zastoj.

– Liječnici su ga uspjeli oživjeti i održati na životu još šest sati. No bilo je, nažalost već prekasno. Kada dijete ima respiratorni problem, onda mu pružite pomoć, a ne tražite ga zdravstveno osiguranje, potvrdio je smrt tinejdžera gradonačelnik Lancastera u Kaliforniji R Rex Parris, prema čijim informacijama nesretni mladić nije imao zdravstvenih problema sve do kobnog dana.

Independent piše kako je od posljedica koronavirusa preminuo i tinejdžer iz Lousiane, a podsjećaju i na slučaj 21-godišnje djevojke u Velikoj Britaniji, koja je umrla od komplikacija izazvanih Covidom 19, iako prethodno nije imala zdravstvenih problema.

– Virus na mlade utječe na isti način kao i na starije pacijente. Javnost treba znati da stari i bolesni nisu jedini za koje ovaj virus može biti fatalan. Oba moja pacijenta o kojima sam brinula dijetkom vikenda su bila u tridesetim godinama. I oba prethodno nisu imala povijest bolesti, rekla je medicinska sestra iz New Yorka za Independent, prenosi Novi list.

Najmlađa žrtva korona virusa Julie (16): Naprosto ne mogu pojmiti kako je to moguće. Pa samo je kašljala

Facebook Komentari