Ratni zločinac Dragan Vasiljković, kapetan Dragan, pušten je iz zatvora u Lepoglavi

Ratni zločinac Dragan Vasiljković, kapetan Dragan, pušten je jutros iz zatvora u Lepoglavi, potom i protjeran iz Hrvatske.

Dragan Vasiljković je pravomoćno osuđen na 13,5 godina zatvora zbog ratnog zločina u Kninu i Glini tijekom Domovinskog rata. Budući da mu je u vrijeme izdržavanja kazne uračunato ono provedeno u ekstradicijskom zatvoru u Australiji od osam godina i devet mjeseci, te u istražnom zatvoru u Hrvatskoj, do sada je u zatvoru proveo 13 godina.

Ivan Turudić, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Splitsko-dalmatinske županije bio je u publici u Velikoj dvorani splitske Palače pravde na čitanju presude u rujnu 2017. godine kada je dobio 15 godina zatvora, kasnije mu je smanjeno na 13,5.

– Razočaravajuće je čuti da Kapetan Dragan nije dobio više godina nego što sam ja pokopao suboraca kojima je on presudio. Znači, po jednom mom mrtvom suborcu nije dobio ni punu godinu zatvora. Ja se stvarno moram zapitati na kojim vrijednostima je sudsko vijeće donijelo presudu te koja je to pravna težina kojom su mu oni dali samo 15 godina. Volio bih da vi kao mediji upitate državno odvjetništvo zašto ja nisam pozvan kao svjedok, iako sam se sam nudio. Nisam dobio nikakvo službeno objašnjenje tek sam neslužbeno informiran kao ne žele mijenjati tijek optužbe – kazao je tada Ivan Turudić koji je pratio suđenje od prvoga dana.

Zorica Gregurić iz koordinacije braniteljskih udruga komentirala tada je presudu Draganu Vasiljkoviću:

Pravosudne farse se nastavljaju. Srpskog koljača i zlotvora osudiše tek na 15 godina. No narode moj osobito vi koji ste prošli njegove torture potražite prave hrvatske odvjetnike, ne jugoudbašiju koja će vas prodati za sitne novce, jer i takvih ima i nažalost vraćene su im dozvole za rad. Potražite prave hrvatske odvjetnike i tražite odštetu od tog četničkog zlotvora. Ne zaboravite kako su obitelji četnika naplatili od naših nevino osuđenih hrvatskih branitelja 400 tisuća kuna po jednom četniku. O tome u medijima nećete čitati. Naše obitelji se uništavaju i dovode na rub egzistencije kako bi se obiteljima zlotvora isplaćivale odštete. Ne štedite ovog zločinca.

Facebook Komentari