Peta žrtva korona virusa je ugledni karlovački poduzetnik, sedam dana bio na respiratoru

U Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu danas je od posljedica zaraze koronavirusom preminuo 60-godišnji Karlovčanin. On je postao peta žrtva Covida-19 u Hrvatskoj i prva karlovačka. Jutarnji list je potvrdu dobio iz kruga obitelji preminuloga.

On je jedna od 19 osoba s karlovačkog područja koje su se zarazile koronavirusom i jedan od onih na koje je bolest došla nakon humanitarnog teniskog turnira koji je Rotary klub Karlovac organizirao 9. ožujka.

Dan kasnije muškarac je otišao na put, a u petak 14. ožujka počeo je pokazivati prve simptome. Hospitaliziran je četiri dana kasnije, u utorak, u Općoj bolnici Karlovac, a u petak je prebačen u zagrebačku bolnicu. Završio je tamo na respiratoru s teškom upalom pluća. Devetoga dana provedenog u bolnici dr. Fran Mihaljević srce mu je prestalo kucati.

Preminuli je bio karlovački gospodarstvenik, cijenjen u poslovnim krugovima i omiljen u društvu. Njegovi brojni prijatelji ostali su šokirani tužnom viješću koja im je stigla iz Zagreba.

Vijest je Radio Mrežnici potvrdila obitelj. Nesretni muškarac imao je 60 godina i prema riječima obitelji nije bolovao od kroničnih bolesti, naprotiv vodio je zdrav život. On je bio prvi registrirani oboljeli od korone u Karlovcu gdje se liječio nekoliko dana, a prije 7 dana prebačen je u Zagreb, nalazio se na respiratoru te mu je stanje bilo stabilno.

U subotu poslijepodne u Hrvatskoj je potvrđeno 657 osoba s korona virusom, pet preminulih

Facebook Komentari