Dubrovnik: Zbog pogoršanog stanja dvoje na respiratoru, upućeni u splitski KBC

Pogoršalo se zdravstveno stanje dvoje hospitaliziranih pacijenata starije životne dobi u dubrovačkoj bolnici zbog koronavirusa te su spojeni na respirator, a potom upućeni u Regionalni respiratorni centar Križine splitskog KBC-a, objavio je u subotu kasno popodne županijski Stožer civilne zaštite.

Iz stožera ističu kako je postupak obavljen po unaprijed zadanom protokolu.

Podsjetimo, u subotu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, pa je broj oboljelih ostao na 31 osobi, a popodne je potvrđeno da je izliječena i druga osoba.

Njoj je rezultat nalaza po drugi put bio negativan i posljednja tri dana nije imala simptome pa je otpuštena kući. Negativnima na virus pokazalo se svih 14 uzoraka koji su u petak poslani na testiranje.

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Mato Lakić rekao je kako je od pet zadnje zaraženih osoba troje iz kruga obitelji u kojoj se pojavila zaraza, jedna je kontakt poznate zaražene osobe, dok se za petu osobu još uvijek traži izvor zaraze.

Lakić je kazao kako je među zaraženima 17 žena i 14 muškaraca, a prosječne su dobi od 50 godina. Većina ih je iz Konavala, a povezani s pojavom bolesti u Zračnoj luci Dubrovnik.

Dubrovnik bez uplovljavanja velikih brodova

Stožer je objavio i kako u protekla 24 sata nije zabilježeno nijedno kršenje mjere samoizolacije, te da su u karanteni i dalje smještene četiri osobe.

“Prema podacima lučkih uprava nije bilo uplovljavanja velikih brodova sa stranim putnicima. U Zračnoj luci Dubrovnik i dalje radi samo nužno osoblje”, istaknuli su iz Stožera.

U dubrovački studentski dom, gdje će biti zbrinuti blaže zaraženi i osobe u samoizolaciji, u subotu su stigli kreveti s pratećom opremom te je najavljeno kako će dom za prihvat biti spreman od nedjelje.

Novouvedenu mjera rada određenih trgovina na tržnicama provodi tek jedna mesnica u Metkoviću, dok Grad Dubrovnik i Općina Vela Luka nisu otvarali svoje objekte na tržnicama, prenosi besplatno Hina.

Facebook Komentari