Nervjerojatna bahatost RBA, samoinicijativno uslijed krize korisnici skinuli novac s računa

RBA, ilustracija

Redakciji Hrvatske danas javila se čitateljica kojoj je RBA samoinicijativno s računa skinula iznos za otplatu kredita.

Čitateljica se žalila, ali do objave ovoga teksta RBA joj nije odgovorila.

“Javljam Vam se ovim putem s obzirom da u usmenoj komunikaciji (putem telefona 072/626 262 koji me potom preusmjerio na odjel naplate) s djelatnicima RBA moj problem nije riješen. Naime, danas sam koristila idirekt aplikaciju i uočila da mi je RBA samoinicijativno, bez ikakvog prethodnog upozorenja, dana 25. ožujka 2020. s tekućeg računa iznos …. kn prenijela na partiju kredita broj ugovor … radi podmirenja rate kredita koja je dospjela dana 29. veljače 2020. Napominjem da nemam ugovoreni trajni nalog te da uredno podmirujem sve svoje obveze prema RBA, uključujući i onu po predmetnom kreditu.

Smatram da nema razloga ni osnove za takvo samovlasno postupanje RBA, to osobito u ovoj situaciji kada smo pogođeni restrikcijama u svezi s bolesti COVID-19 i razornim potresom u Zagrebu. Današnje otkriće postupka RBA mi je dodatni potres. Nevjerojatno, bezobrazno i pokvareno!
Uredni sam platiša predmetnog kredita još od sredine 2011. godine (dakle, gotovo 9 godina, a očekivano trajanje otplate je 10 godina), napisala je, uz ostalo čitateljica u prigovoru RBA.

“Očito je da RBA koristi novonastalu situaciju u svezi s bolesti COVID-19 i činjenicu da ne mogu doći u poslovnicu RBA i tamo protestirati, niti (uslijed zabrane javnih okupljanja)prikupiti ljude koji su se našli u istoj situaciji kao i ja pa da javno prosvjedujemo, a takvo postupanje jedne kreditne institucije je do sada nezabilježeno! Ovo je za anale! To je nova razina bezobrazluka! Dijabolično do bola. Nemojte se čuditi ako ovo osvane u medijima! Vratite mi moj novac!”, napisala je čitateljica.

Facebook Komentari