Istražit ćemo: Beroš komentirao slučaj majke iz Velike Gorice koja je trebala hitnu medicinsku pomoć za svoje dijete

Screenshot: N1

Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je slučaj majke iz Velike Gorice koja je trebala hitnu medicinsku pomoć za svoje dijete. Pomoć, navodno, nije mogla dobiti jer je bila pod mjerama samoizolacije.

“Svi mi pojedinci u sustavu moramo biti svjesni svoje odgovornosti i svoje uloge. Na terenu svi imaju vrlo detaljne upute, istražit ćemo cijeli slučaj”, izjavio je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite, komentirajući slučaj majke koja je tražila pomoć za svoje dijete.

Beroš je potvrdio da je majka zvala Hitnu pomoć zbog djeteta i da je imala problem s dobivanjem pomoći jer je bila pod mjerama samoizolacije.

“Pomoć djetetu na kraju je pružena u Klaićevoj bolnici, gdje je dijete i operirano”, potvrdio je Beroš.

“Djevojčica je imala upalu slijepog crijeva, operirana je u Klaićevoj bolnici i dobro je. Moram pohvaliti i njezinu majku koja je rekla da je u samoizolaciji. Vrlo je odgovorno nazvala Hitnu pomoć i susjeda koji je djevojčicu i odveo do zdravstvene ustanove”, kazao je Beroš.

“Sada je najvažnije da je curica dobro, a što se događalo prije nego što je primljena u bolnicu, istražit ćemo. Već sam zvao ravnatelja Zavoda za Hitnu medicinu jer je majka i s njima kontaktirala i sve ću okolnosti istražiti”, kazao je ministar, prenosi dnevnik.hr.

Majka očajnički zvala pomoć za svoju kćer, gotovo svi je odbijali jer je u samoizolaciji, na kraju je djevojka hitno operirana u Klaićevoj

Facebook Komentari