VIDEO Britanski premijer Boris Johnson pozitivan na korona virus; Korona i u Kremlju; Najteži dan za Španjolsku

BBC piše da je britanski premijer Boris Johnson pozitivan na koronavirus te da prikazuje blage simptome.

Britanski premijer Boris Johnson na Twitteru je objavio da je tijekom posljednja 24 sata razvio blage simptome koronavirusa, da je testom utvrđeno da je pozitivan te da će se izolirati u svojoj kući, odakle će nastaviti voditi zemlju, piše BBC.

“Imam temperaturu i konstantan kašalj”, rekao je Johnson u videu koji je objavio na Twitteru. “Testirao sam se nakon savjetovanja s liječnikom i pokazalo se da sam pozitivan. Nastavit ću raditi od kuće u izolaciji. To je ispravna stvar.”

Johnson je rekao da mu tehnologija dopušta da komunicira sa svojim svojim savjetnicima i članovima vlade te da će nastaviti voditi zemlju u borbi protiv koronavirusa.

Novinska agencija Sputnik izvještava da je glasnogovornik Kremlja Dimitrij Peskov u petak potvrdio da je jedan djelatnik Kremlja pozitivan na koronavirus te da predsjednik Rusije Vladimir Putin s njime nije bio u kontaktu.

Španjolska je u petak objavila da je broj preminulih, a pozitivnih na koronavirus u posljednja 24 sata skočio za 769 te da ukupan broj preminulih u toj zemlji sada iznosi 4.858. Broj zaraženih također je porastao, i to s 56.188 na 64.059. Broj ljudi koji se oporavio od bolesti dosegao je 9.357.

To je dosad najveće povećanje broj smrtnih slučajeva od koronavirusa. Prethodno najveće dogodilo se između utorka i srijede kada je zabilježeno 738 novih smrtnih slučajeva, prenosi Jutarnji.

Facebook Komentari