Zbog potresa obitelj iz Markuševca već tri noći spava u kombiju

Obitelj Ozrena Zagajskog iz zagrebačkog Markuševca već tri noći spava u kombiju. Djeca se, unatoč predviđenom smještaju, tvrdi boje ući u zgradu ili kuću.

Čekaju procjenu može li se u kući boraviti ili ne i koliko je oštećena potresom.

– Za sada još uvijek ništa, još uvijek čekamo, spavali smo u kombiju, više nismo mogli izdržati zbog zime. Na svaki podrhtaj cigle padaju, sada smo u garaži, četevro djece, žena i ja, svi smo unutra, na vlastitu odgovornost, ne znamo može li se kuća srušiti na nas ili ne, rekao je Zagajski.

Smještaj je previđen, ali je tu četvero djece, oni su uplašeni, oni se boje ući u kuće ili zgrade, u kombiju se to toliko ne osjeti. Trebalo mi je tri noći da ih nagovorim po toj zimi da ne spavamo u kombiju, a neće se odvojiti od nas. A s obzirom na koronavirus dogovor je da ne idemo gdje su grupe ljudi, dodaje.

– Ovdje su se ljudi već raselili s djecom, ostali su samo muškarci koji čekaju da netko dođe. To jutro smo uspjeli samo uzeti djecu, ormari su se rušili po nama, dok nije bar malo stalo da si barem tenisice uzmemo. Znam da je problem, ali pozivam gradske službe da se ljudima koji su tu odgovori mogu li u kuće ili ne, samo to, rekao je Zagajski, piše HRT.

Facebook Komentari