VIDEO Raspudić s Grmojom na Most TV-u: Ne volim kad mi bivši KOS-ovci govore o tome kako će štititi mene i sve nas tako što će nam nadzirati mobitele

Može li borba protiv koronavirusa biti opravdanje za kršenje svih ljudskih prava i sloboda?, bila je tema emisije na MOST TV-u koju je vodio saborski zastupnik MOST-a Nikola Grmoja, a gost mu je bio Nino Raspudić.

“Ova izmjena zakona koja se predlaže je meni potpuno nebulozna. Ako sam ja sada u izolaciji, oni će nadgledati je li taj moj mobitel u mom stanu na Trešnjevci ili se kreće po Črnomercu ili centru grada. Pa ja bez problema mogu ostaviti mobitel doma ako kršim samoizolaciju. S jedne strane mjera je potpuno neučinkovita, a, s druge strane, uvodi jedan dosad neviđen presedan miješanja u tu vrstu komunikacije među ljudima. Posebno me zabrinjava kad vidim iz kojih krugova dolazi taj prijedlog. Ne volim kad mi bivši KOS-ovci govore o tome kako će štititi mene i sve nas tako što će nam nadzirati mobitele. A tko će nadzirati te nadziratelje i kakva je tu uloga telekoma ostaje vidjeti. Angela Merkel je sličnu stvar pokušala uvesti u Njemačkoj, ali, po ovome što vidim za sada, SPD to nije prihvatio i stvar nije prošla”, rekao je između ostalog Raspudić.

Cijela emisija:

Facebook Komentari