Ukupno dosad 495 osoba zaražena koronavirusom, mjere daju rezultate; Božinović o novoj mjeri za vozače kamiona; Capak: Nema potrebe za karantenu u Biogradu

Trenutno je potvrđena ukupno 495 osoba zaražena koronavirusom, a 22 osobe su ozdravile i otpuštene iz bolnice.

Povećanje je od 53 bolesnika od jučer, jučer u odnosu na prekjučer 63, prekjučer u odnosu na prije tri dana 69, tako da izgleda da mjere daju rezultate, kaže ministar Vili Beroš u srijedu u 16 sati.

Preminuo je onkološki bolesnik (74) iz Zagreba, to je druga žrtva korona virusa.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ”Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić kazala je da su u pripremi laboratoriji u KBC-u Sestre Milosrdnice u Zagrebu i na Rebru. ”U Rijeci se uhodavaju. Imamo zahtjeve iz Zadra i Varaždina”, rekla je Markotić.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak kazao je da zasad nema potrebe za proglašavanje karantene u Biogradu, s obzirom na to da u bolnici ima liječnika pozitivnih na koronavirus. ”U ovom trenutku to ne bi imalo smisla. Epidmeiološka sljužba nastavlja sa svojim djelovanjem da se situacija u Biogradu razriješi i završi”, kaže Capak.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović objavio je i novu mjeru koja se odnosi na vozače kamiona. ”Odlučili smo donekle liberalizirati postupak vezan za hrvatske i strane državljane koji voze za hrvatske poslodavce. Oni nakon utovara i istovara sada mogu koristiti samoizolaciju u vlastitom domu”, rekao je Božinović. Oni vozači koji u izolaciji ne mogu biti u vlastitim kućama, i dalje će moći koristit karantene koje organizira država.

Vozači koji između dviju vožnji imaju manje od 24 sata, to su vrijeme dužni provesti u kabini vozila parkiranog na parkiralištu poslodavca, poručio je ministar, prenosi dnevnik.hr.

U četvrtak je preminula druga žrtva korona virusa u Hrvatskoj

Facebook Komentari