19.2 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo U SAD-u se opako širi korona virus, najgore je u New Yorku,...

U SAD-u se opako širi korona virus, najgore je u New Yorku, 100 mrtvih u 24 sata

Broj mrtvih od koronavirusa u New Yorku skočio je za točno 100 u protekla 24 sata, objavio je u četvrtak guverner te američke savezne države Andrew Cuomo.

Mračna statistika dolazi dok se država bavi sa 37 258 potvrđenih slučajeva. Broj smrtnih slučajeva sada je 385, a 285 dan ranije, kada je Cuomo posljednji put održao tiskovnu konferenciju.

“Ovo je zaista loša vijest – broj umrlih raste”, rekao je novinarima u četvrtak. “To su najgore vijesti koje možete imati.”

Cuomo kaže da je New York “još uvijek broj jedan” kada je riječ o pogođenim državama, a od jučer je radio 25 posto svih ispitivanja koronavirusa u državi.

Kaže da je koronavirus hospitalizirao 5.237 osoba u cijeloj državi, od čega 1.290 na odjelima intenzivne njege.

“Tijekom ovog teškog vremena, poslušajte glasove naših boljih anđela kao pojedinaca, kao obitelji, zajednice i kao društva”, dodao je. “Proći ćemo kroz ovo. Pitanje je samo kako prolazimo kroz njega i kada ga prolazimo. Ali budimo sigurni da na kraju dana možemo reći da smo bolji za to i naša djeca su bolja za to, i bit će. “, rekao je guverner, prenosi Fox News.

Ta televizija prebrojala je najmanje 1046 smrtnih slučajeva u 50 saveznih država, te 69.197 registriranih oboljelih od korona virusa.

Najnovije

Još iz rubrike