30.9 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Razmatra se karantena u Biogradu na Moru; U Splitsko-dalmatinskoj županiji 5 novozaraženih,...

Razmatra se karantena u Biogradu na Moru; U Splitsko-dalmatinskoj županiji 5 novozaraženih, u Zadru 2

U Zadru je dvoje novozaraženih, odnosno ukupno devetero bolesnika.

Razmatra se o karanteni u Biogradu na Moru, a takva će odluka biti donesena u suradnji s Nacionalnim stožerom civilne zaštite, pišu vijesti.hr.

Epidemiolozi razmišljaju o karanteni u Biogradu. Zaražen je liječnik iz Ortopedske bolnice i pacijentica koju je operirao. 100 kontakata je u samoizolaciji.

Nakon upale pluća pacijentica prebačena u zadarsku bolnicu i ondje je unijela koronavirus, javlja reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 5 novozaraženih

Na području Splitsko dalmatinske županije u odnosu na jučerašnji dan 5 je osoba više pozitivno na virus COVID-19, te je ukupno 36 osoba zaraženo.

U ovom trenutku u gradu Splitu 24 osobe su pozitivne na korona virus, u Sinju 5 osoba, Solinu 3 osobe, Dugom ratu 1 osoba, Podstrani 1 osoba, Hvaru 1 osoba i Kaštelima 1 osoba.

Od ukupnog broja zaraženih 6 osoba su zdravstveni djelatnici i to 2 liječnika, 2 stomatologa, 1 inženjer te 1 djelatnik srednje stručne spreme. U samoizolaciji nalazi se 55 zdravstvenih djelatnika.

Opće zdravstveno stanje svih zaraženih sa područja Splitsko dalmatinske županije je stabilno, dok se jedna osoba sa područja Šibensko-kninske županije nalazi na respiratoru u KBC-u Split.

Svi kontakti zaraženih obrađeni su od strane epidemiološke službe. Sve zdravstvene usluge u KBC-u Split pružaju se kao i do sada.

U karanteni hotela Zagreb u ovom trenutku nalazi se 29 osoba; od čega 21 hrvatski državljanin te 8 stranih državljana.

Murter u karanteni, na cesti trake za bušenje automobilskih guma

Najnovije

Još iz rubrike