Ličko-senjska županija i dalje ima samo jednog zaraženog korona virusom, dva kršenja samoizolacije; Gospić ima dostavu hrane

Vezano za novonastalu situaciju koronavirusa, na području Ličko-senjske županije nema novo zaraženih osoba.

Do danas je pod samoizolacijom ukupno bilo 478 osoba, pod aktivnim nadzorom je 250 osoba, testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno nad 16 osoba od kojih je 15 negativno, 1 pozitivan.

U protekla 24 sata policijski službenici PU ličko-senjske vršili su provjere poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ na području Ličko-senjske županije, kojom prilikom je utvrđena dva kršenja/nepoštivanja izrečene mjere samoizolacije, u vezi čega je Državnom inspektoratu podneseno izvješće radi daljnjeg postupka sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Gradski i općinski stožeri civilne zaštite nadziru provedbu donesenih odluka u suradnji s PU ličko-senjskom. Gradski i općinski stožeri civilne zaštite danas su izdali 302 propusnice.

Za sve informacije i upite molimo da se obratite na tel: 053/588-203, 053/588-204, 053/588-218 i e-mail:
stozer.cz@licko-senjska.hr , piše Stožer Civilne zaštite LSŽ.

Gospić ima dostavu

Grad Gospić i Stožer civilne zaštite Grada Gospića u suradnji s lokalnim trgovinama organizirali su dostavu kućnih potrepština za sve one koji nisu u mogućnosti sami obaviti nabavku onoga što im je potrebno. Potrebno je kontaktirati trgovinu koja obavlja dostavu za vaše područje, naručiti potrebno te se dogovoriti o vremenu isporuke. Popis trgovina uz pripadajuće kontakte potražite ovdje.

Zbog novonastale situacije sa širenjem koronavirusa donesena je Odluka o privremenoj obustavi naplate parkiranja na javnim parkiralištima Grada Gospića. Odluka vrijedi tri mjeseca, a ovisno o razvoju situacije postoji mogućnost produženja.

Gospodarstvenici s područja grada Gospića koji su obuhvaćeni mjerom zabrane rada oslobođeni su plaćanja zakupnine za zakup poslovnih prostora te naknade za korištenje javnih površina i dijelova neizgrađenog građevinskog zemljišta na vrijeme od 3 mjeseca, počevši od 1. ožujka 2020. godine. Odgađa se i naplata komunalne naknade i spomeničke rente za drugi kvartal 2020. godine (travanj, svibanj, lipanj) s mogućnošću produljenja.

U Gospiću je s radom započela posebno izdvojena ambulanta za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost koronavirusom, na lokaciji Kralja Petra Krešimira 17, Gospić (Brioni). Organizirano je 24-satno dežurstvo, a prije dolaska obavezno se najaviti na sljedeće brojeve: 053/629 043 i 091/621 4629.

Zbog novonastale situacije s koronavirusom ambulanta medicine rada i sporta Doma zdravlja Gospić premještena je na adresu 118. Brigade HV 3 – Upravna zgrada. Narudžbe se obavljaju putem e-maila: medradaisportags@gmail.com ili na broj 091/445 3410.

U Općoj bolnici Gospić postoji izdvojen odjel za one slučajeve koji su sumnjivi na koronavirus, za građane koji su boravili na sumnjivim područjima. Moli se građane da putem telefona i interneta riješe sva pitanja s gradskim i županijskim službama. Za slučaj da se građani moraju pojaviti u prostorijama, bit će im omogućeno uz prethodnu najavu i korištenje svih propisanih mjera prevencije.

Facebook Komentari