Vatrogasci: Mi nismo građevinske tvrtke, ne možemo popravljati tisuće krovova; Molimo vas, molimo, da ne zovete vatrogasnu službu na 193

Foto: Vatrogasna postrojba Zagreb

Vatrogasna postrojba Zagreb oglasila se na svom fb-u o pozivima:

“Potres zaista ne ubija ljude nego zgrade. Zagreb su “ubili” dimnjaci koji su napravili ogromnu štetu i koji samo pukim slučajem nisu ubili stotine ljudi.

Naša fotografija iz zraka prikazuje samo jednu zagrebačku ulicu i jasno je vidljivo da je većina krovova oštećena.

Molimo vas, molimo, da ne zovete vatrogasnu službu na 193 jer su nam linije pred raspadom. Na požar u Sloboštini koji se dogodio prije par minuta dojavu smo dobili na privatni telefon djelatnika jer su linije zauzete!

Dimnjake i krovišta koji prijete prvo moraju provjeriti statičari, morate ih ograditi i upozoriti ljude da su opasni i nakon toga građevinari moraju ciglu po ciglu skidati i sanirati krov.

Mi smo poslali 20-ak visinskih vozila na teren koji uklanjaju manja oštećenja ali mi zaista ne možemo popravljati tisuće krovova. Molimo Vas da razumijete, vatrogasne postrojbe nisu građevinske tvrtke, vatrogasna visinska vozila služe za spašavanja ljudi iz požara i imaju određenu nosivost za to, nisu građevinska mehanizacija.

Skinite i popunite aplikaciju za prijavu štete: https://survey123.arcgis.com/…/368d3122808f4323a8b27369a6cd…

A tu je još i situacija s koronom…”, pišu zagrebački vatrogasci.

Facebook Komentari