7.5 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo U Velikoj Britaniji 465 mrtvih od korona virusa, preminule prve dvije žrtve...

U Velikoj Britaniji 465 mrtvih od korona virusa, preminule prve dvije žrtve u Moskvi; U papinskoj rezidenciji u Vatikanu osoba pozitivna na koronavirus

Steven Dick, zamjenik britanskog veleposlanika u Mađarskoj umro je od koronavirusa, objavilo je u srijedu britansko ministarstvo vanjskih poslova.

Diplomat u dobi od 37 godina umro je u Mađarskoj u utorak, stoji u izjavi.

Na dužnosti u Mađarskoj bio je od prosinca, stoji u njegovoj biografiji na stranicama britanske vlade.

Dickovom smrću broj žrtava koronavirusa u Mađarskoj popeo se na deset, prema službenim podacima koje je mađarska vlada objavila u srijedu.

Velika Britanija objavila je nove podatke o preminulima od koronavirusa. Novih 28 oboljelih je preminulo čime se ukupan broj žrtava popeo na 465.

Dvije starije osobe, pozitivne na koronavirus, umrle su u Moskvi, objavile su zdravstvene vlasti ruskog glavnog grada, ali za sada nisu precizirale točan uzrok smrti.

“Potvrđeno je da su pacijenti stari 88 i 73 godina imali upalu pluća i popratne tegobe”, dodaje se u priopćenju krizne jedinice moskovskog zdravstvenog centra.

Do sada u Rusiji nije službeno potvrđena niti jedna smrt izravno povezana s koronavirusom, gdje ima 658 zaraženih, prema posljednjim podacima sanitarnih vlasti.

Albanija je u srijedu proglasila koronavirus “prirodnom katastrofom” i dala vlastima 30 dana izvanrednih ovlasti za pretraživanje kuća, zabranu kretanja i štrajkova kako bi se suzbila epidemija koja je usmrtila pet osoba.

Albanija je zabranila sva putovanja unutar zemlje, naredila ljudima da ostanu u svojim domovima otkako je dijagnosticirala prvu zarazu koronavirusom početkom ožujka u muškarca koji se vratio iz Italije.

Otkako je dijagnosticirala prvu zaraženu osobu prije 16 dana, Albanija je testirala 1041 osobu i potvrdila 146 zaraženih.

Jedna osoba koja živi u papinskoj rezidenciji u Vatikanu pozitivna je na koronavirus i sada se liječi u talijanskoj bolnici, izvijestio je u srijedu rimski list Il Messaggero. Vatikan još nije komentirao navode rimskog lista.

Papa Franjo, koji je otkazao javne opće audijencije i sada ih vodi putem televizije i interneta, živi u Domu svete Marte u Vatikanu, a u toj se zgradi nalazi još 75 osoba, piše dnevnik.hr.

Katastrofa je u Španjolskoj, i ta je zemlja po broju smrti od korona virusa preskočila Kinu

Najnovije

Još iz rubrike