3.5 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Preko 200 liječnika i medicinskih sestara Vinogradske je u izolaciji, Zovak tvrdi...

Preko 200 liječnika i medicinskih sestara Vinogradske je u izolaciji, Zovak tvrdi da se to može izdržati

Mario Zovak, ravnatelj zagrebačkog KBC-a Sestre milosrdnice gdje je u srijedu potvrđen koronavirus pročelniku Zavoda za anesteziologiju, a preko 200 liječnika i medicinskih sestara je u izolaciji, ustvrdio je da njegova bolnica ima dovoljno veliki kadar koji može izdržati ovakvu situaciju.

“KBC Sestre milosrdnice, kao druga najveća bolnica u Hrvatskoj, ima dosta jaki pogon i veliki kadar koji može izdržati čak i ovakvu situaciju, kao što je ovako veliki broj u samoizolaciji”, izjavio je Zovak za televiziju N1.

Izvijestio je da su trenutno u izolaciji 224 liječnika i medicinskih sestara u toj bolnici što je, kaže, akumulirani broj od samog početka pandemije.

Istaknuo je kako već sutra istječe 14 dana samoizolacije za neke zdravstvene djelatnike, koji će se nakon testiranja vratiti u puni pogon.

KBC ima oko 4.000 djelatnika

Zovak je rekao kako ovaj KBC ima oko 4.000 djelatnika, od kojih su 75 posto medicinski djelatnici na tri lokacije u Zagrebu.

Upitan misli li da bi svakog pacijenta prije ulaska u bolnicu trebalo testirati na koronavirus, odgovorio je kako se slaže da bi bilo idealno u svakom trenutki znati za svakog pacijenta koji ulazi u medicinsku ustanovu je li pozitivan na virus ili nije, ali da to nije realno.

Napominje kako ozbiljan test traje osam i više sati, a nije uvijek precizan i mora se ponavljati, a onaj definitivni je tek nakon sedam dana. “Budimo realni, to nije moguće, nije moguće svakoga testirati”, poručio je Zovak.

Ipak, dodao je, na ulazu u KBC zdravstveni djelatnici pokušavaju brzim orijentacijskim pregledom razlučiti tko je rizičan, a tko nije.

Znamo da trijaža nije savršena, ali je jedino što možemo

“Na taj način radimo trijažu za koju znamo da nije savršena, ali je jedino što u ovom trenutku realno možemo”, poručio je.

Zovak je ustvrdio da KBC može zbrinuti sve bolesnike koji dolaze, čak i preuzimaju pacijente iz drugih bolnica. “Pokrivamo i sve druge djelatnosti koje možemo i nijedna djelatnost u KBC-u Sestre milosrdnice nije zaustavljen”, kazao je, prenosi besplatno Hina.

Specijalizant Vinogradske ima koronu: 160 radnika u izolaciji!

Najnovije

Još iz rubrike