HTS podsjetio Vladu da puno ljudi koji nisu obuhvaćeni mjerama ostaje bez prihoda

Polovična rješenja i niz kompliciranih mjera Vlade možda će biti dovoljni ako kriza zbog koronavirusa ne potraje duže od dva – tri mjeseca, ali ako se oduži nitko neće imati novca i Hrvatskoj prijeti kaos.

Vidljivo je to iz priopćenja Hrvatskog teniskog saveza, jer puno ljudi, a oni koji rade u teniskim klubovima samo su mali dio, nije obuhvaćeno mjerama Vlade, a s obzirom da je sve stalo pitanje je – kako će svi oni preživjeti dužu krizu? Najjednostavnije rješenje bio bi vjerojatno, umjesto niza kompliciranih mjera, privremeni zagarantirani osobni dohodak svim punoljetnim građanima, piše HRT.

Priopćenje HTS-a prenosimo u cijelosti:

– Ovim putem obraćamo se svim našim temeljnim strukturama koje čine cjelovitost i opstojnost HTS-a. Svi smo svjesni činjenice i teških trenutaka kroz koje svi zajedno prolazimo i u ovim vremenima smogli smo snage da uputimo apel ili zahtjev, sve u svrhu opstanka klubova i ujedno svih onih koji sudjeluju u očuvanju i radu istih.

Hrvatski teniski savez, koji okuplja više od 120 registriranih klubova, uputio je zahtjev prema predsjedniku Vlade gosp. Andreju Plenkoviću, ministru rada i mirovinskog sustava gosp. Josipu Aladroviću i Središnjem državnom uredu za šport za hitnim postupkom mjera za očuvanje radnih mjesta u športskim udrugama – neprofitnim organizacijama.

Paketom mjera od strane Ministarstva rada i mirovinskog sustava pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje i paketom mjera od strane Središnjeg državnog ureda za šport nije predviđeno sufinanciranje troškova rada trenera niti bilo kojeg drugog osoblja u športskim klubovima registriranim kao udruge građana, odnosno neprofitnih organizacija.

Zahtjev uključuje da se u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje kao nositelju potpore uključi stručno osoblje u športskim udrugama – neprofitnim organizacijama kao prihvatljiva ciljana skupina i/ili da se od strane Središnjeg državnog ureda za šport u suradnji s nacionalnim sportskim savezima osigura očuvanje radnih mjesta u predmetnom sektoru kojima je zbog posebne okolnosti uvjetovane koronavirusom (COVID -19) narušeno obavljanje djelatnosti.

Nadamo se da će Vlada RH na čelu sa našim premijerom gosp. Plenkovićem razmotriti naš Zahtjev te da će isti u što skorijem roku uvrstiti u paket prioriteta mjera za očuvanje radnih mjesta kako bi se spriječila sociološka neravnoteža koja se događa u odnosu na sve ostale kojima se predviđenim paketom mjera pomaže.

Hrvatski teniski savez

Facebook Komentari