7.3 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Glas poduzetnika: Nema odgoda, oslobodite nas svega

Glas poduzetnika: Nema odgoda, oslobodite nas svega

Hrvoje Bujas iz Inicijative Glas poduzetnika u je Dnevniku N1 ustvrdio da ako se želi spasiti poduzetnike onda je potrebno dugove i davanja državi otpisati, a ne odgađati njihovo plaćanje.

Kaže da inicijativa okuplja oko 60.000 poduzetnika, većinom mikro, malih i srednjih. Smatra da Vlada jučer nije donijela nikakve nove i adekvatne mjere.

“Krajnje je vrijeme da se usvoje naše mjere koje se svode na: Ne odgode nego isključivo oslobađanje plaćanja poreza, ostalih naknada, nameta i doprinosa.”

“Kada imate zatvoren biznis zarađuje se nula kuna i imate pad prihoda od 80 posto. Želimo zadržati ljude. I mi se priključujemo poruci Ostani doma, zahvaljujemo se svima koji su sad na prvoj liniji obrane od koronavirusa i kada pobijedimo koronavirus mi moramo ne imati spaljenu zemlju nego krenuti i podignuti gospodarstvo ispočetka, a to ne može napraviti privatni sektor sam.

Nema odgoda, oslobodite nas svega. Želimo da se što pri oformi kvalitetan krizni gospodarksi stožer. Stavite na čelo nekog dr. Beroša ekonomskog stručnjaka.

Mi apeliramo da se što više ljudi zadrži, ključ je zadržati što više ljudi, ja osobno neću nikoga otpustiti, mnogi neće, ali neki su morali jer su praktički bili prisiljeni.

Mjera po kojoj država sudjeluje u neto plaći je čak i zadovoljavajuća, ali mjera odgode plaćanja poreza na dohodak, doprinosa, nije adekvatna i usporava proces. Čitav niz mjera predali smo u petak Vladi i do sada nismo dobili odgovor i zato smatramo da je ministar gospodarstva Darko Horvat nekompetentan i tražimo njegovo razrješenje”, zaključuje Bujas.

Najnovije

Još iz rubrike