Dvoje policajaca udaljeno iz službe jer su se nedolično ponašali u jeku epidemijske krize

U trenucima dok policijski službenici diljem Hrvatske nesebično daju doprinos društvenoj zajednici štiteći živote i imovinu naših građana u izvanrednim okolnostima poput borbe protiv koronavirusa, potresa u Zagrebu, nimalo ugodnih vremenskih uvjeta, dvoje policijskih službenika bacilo je ljagu na policijski poziv, zbog čega će poslužiti kao primjer drugima, poručuje MUP.

Načelnik Policijske uprave zagrebačke današnjeg je dana iz službe udaljio jednog policijskog službenika i jednu policijsku službenicu ,i to zbog nedoličnog ponašanja u službi ili izvan nje, a koje ponašanje šteti ugledu službe, javlja zagrebačka policija.

Policijski službenik Policijske uprave zagrebačke snimio je i na društvenim mrežama objavio video sadržaj koji je neprimjeren, a u kojem vulgarno i neprimjereno komentira ponašanje građana i trenutačnu situaciju s provođenjem mjera zaštite protiv širenja koronavirusa. Policijska službenica, za razliku od njega, na društvenoj mreži nije objavila video, već tekstualni sadržaj u kojem, koristeći činjenicu da se na policijske službenike ne odnosi zabrana napuštanja mjesta prebivališta i boravišta, nudila prijevoz drugim osobama zanemarujući odredbe Odluke koja je na snazi.

Oboje je udaljeno iz službe jer su teško naštetili ugledu policije, a postoji sumnja i da su povrijedili službenu dužnost te se protiv njih pokreće disciplinski postupak pred Prvostupanjskim disciplinskim sudom Ministarstva unutarnjih poslova.

“Ovakva ponašanja policijskih službenika teško su naštetila ugledu policijske službe koja je nadležna za provedbu i nadzor Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i čiji djelatnici trebaju služiti za primjer te su pored navedenog uvrijedili sve svoje kolege koji u ovim teškim i rizičnim trenucima nesebično služe građanima”, ističe zagrebačka policija.

Facebook Komentari