Beroš u osječkom žarištu epidemije: Situacija nije alarmantna, pod nadzorom je

Screenshot: N1

Ministar zdravstva Vili Beroš u posjeti je KBC-u Osijek u kojem su dva pacijenta zaražena koronavirusom, a zbog čega je u tijeku epidemiološki nadzor u KBC-u.

“Postoji određen broj bolesnika koji su pozitivni na prisutnost koronavirusa u KBC Osijek, dvoje je na intenzivnom liječenju, to su okolnosti koje nisu dobre, ali su takve kakve jesu, došao sam dati potporu djelatnicima i ravnatelju KBC Osijek”, rekao je ministar Vili Beroš i dodao da su u KBC Osijek napravili sve prema uputama Nacionalog stožera civilne zaštite poput pripreme primarnog respiracijskog centra i sekundarnih i tercijarnih centara.

“Desilo se to što se desilo, liječnici uvijek postupaju s namjerom spasiti život, mislim da nije došlo do propusta u postupanju, svi su svjesni da nema načina da se vidi je li neki pacijent pozitivan na koronavirus li nije, ponekad nemamo vremena čekati rezultate testiranja i to se desilo jučer u Osijeku. Nisam primjetio nikakve propuste.”

“Riječ je o novoj bolesti i svi iz dana u dan učimo i pripremamo se za nove okolnosti. Situacija nije alarmantna, pod nadzorom je”, rekao je ministar, piše N1.

Anušić: Dodatni problem je širenje panike i dezinformacija; Čak dovode u opasnost ljude koji se prozivaju imenom i prezimenom

Facebook Komentari