Vlada otvorila račune za donacije u akcijama “Zajedno za Zagreb” i “Hrvatska protiv koronavirusa”

Foto: HVZ

Vlada je održala telefonsku sjednicu na kojoj je donijela odluke o otvaranju računa za donacije financijskih sredstava u akciji “Zajedno za Zagreb” i u akciji “Hrvatska protiv koronavirusa”.

Grad Zagreb i njegovu okolicu 22. ožujka pogodio je najjači potres u posljednjih 140 godina, jačine 5,5 po Richterovoj ljestvici.

Kako bi se omogućilo da se putem računa Državnog proračuna Republike Hrvatske primaju uplate doniranih financijskih sredstava namijenjenih za sanaciju posljedica potresa u Gradu Zagrebu i okolici, Odlukom o otvaranju računa za donacije financijskih sredstava u akciji “Zajedno za Zagreb” utvrđuju se brojevi računa na koje će se donacije uplaćivati.

Donesena je i Odluka o otvaranju računa za donacije financijskih sredstava u akciji “Hrvatska protiv koronavirusa”. Kao i kod prethodne Odluke, utvrđuju se brojevi računa na koje će se moći uplaćivati donacije kako bi se omogućilo da se putem računa Državnog proračuna Republike Hrvatske primaju uplate doniranih financijskih sredstava namijenjenih za borbu protiv epidemije koronavirusa COVID-19.

Facebook Komentari