U Zadarskoj zaražene još dvije osobe, ukupno šest; U Šibensko-kninskoj novih troje zaraženih, ukupno 15; U Splitsko-dalmatinskoj županiji sedam novih

Kod nove tri osobe u utorak je potvrđena zaraza koronavirusom u Šibensko-kninskoj županiji, u kojoj je sada ukupno 15 zaraženih.

Iz županijskog Stožera civilne zaštite navode da se od tih 15 oboljelih njih petero nalazi na Odjelu infektologije županijske Opće bolnice u Šibeniku, a ostali su u kućnoj samoizolaciji.

Pod zdravstvenim nadzorom su 353 osobe.

U zadnja 24 sata šibensko-kninska policija ukupno je dobila 14 dojava o kršenju samoizolacije, no provjerom nije utvrđeno nijedno kršenje te mjere.

Split

U Splitsko-dalmatinskoj županiji zabilježeno je sedam novih slučajeva koronavirusa što sada čini ukupnu brojku od 21 oboljelih, priopćio je u utorak Županijski Stožer civilne zaštite.

Svi su dobrog općeg stanja s blagim simptomima. Svi kontakti novooboljelih su stavljeni u samoizolaciju te se obrađuju, izvijestio je Stožer
U karanteni se u Splitsko-dalmatinskoj županiji nalazi 58 osoba.

Zadar

Zaraza koronavirusom potvrđena je u utorak kod još dvije osobe u Zadarskoj županiji, u kojoj je sada ukupno šestero zaraženih, izvijestio je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Šime Vicković.

Zadarski epidemiolog Alan Medić izjavio je kako je riječ o dvojici starijih muškaraca od kojih je jedan bio u kontaktu s djevojkom koja je prva zaražena u županiji, a drugi sa zaraženim osobama u Zračnoj luci Dubrovnik “gdje je broj zaraženih iznimno povećan”.

Medić je kazao kako je svim osobama koje su bile u kontaktu s ovim zaraženim muškarcima određena samoizolacija.

U zadarskoj Općoj bolnici je hospitalizirano pet zaraženih osoba, a jedan pacijent ima teže simptome bolesti, odnosno upalu pluća s izraženim respiratornim simptomima, rekao je ravnatelj bolnice Željko Čulina.

U Zadru je u ponedjeljak uzeto 18 uzoraka za testiranje, a većina osoba bili su u kontaktu s liječnicom koja se zarazila jer je kao specijalizantica na pedijatriji zagrebačkog KBC-a bila u kontaktu sa zaraženim kolegom.

U samoizolaciji je više od 600 osoba, a 161 osobi ukinute su propisane mjere samoizolacije, no epidemiolog Medić pozvao ih je na pojačan oprez.

“Oni se i dalje moraju pridržavati mjera opreza, održavati razmak od dva metra u zatvorenom prostoru i izbjegavati socijalne kontakte. Ponašajte se i dalje kao da ste bolesni”, poručio im je.

Zadarska Policijska uprava dobila je u posljednja 24 sata 17 dojava o osobama koje krše mjeru samoizolacije, a potvrđena su tri kršenja.

Propusnicu za napuštanje mjesta prebivališta u zadarskoj gradskoj upravi zatražilo je više od stotinu osoba, prenosi Hina besplatno.

U utorak ujutro 361 zaraženi korona virusom, broj novozaraženih manji od očekivanog

Facebook Komentari