Korona virus: Propusnice za brigu o obitelji u gradskim uredima, za medicinsku skrb kod liječnika

Građani koji iz vitalnih obiteljskih razloga u vrijeme zabrane trebaju napustiti mjesto prebivališta iz vitalnih obiteljskih razloga propusnicu mogu dobiti u gradskim uredima za mjesnu samoupravu, a kod liječnika ako je u pitanju putovanje zbog medicinske skrbi.

Za izdavanje potvrde neophodni su osobni podaci, OIB, uz navođenje razloga odlaska iz mjesta prebivališta te potpisana izjava kojom se potvrđuje istinitost podataka, priopćila je u ponedjeljak navečer Služba za informiranje Grada Zagreba.

Podsjećaju da se, sukladno odluci Stožera civilne zaštite Grada Zagreba o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, od 23. ožujka 2020. zabranjuje napuštanje mjesta prebivališta, odnosno stalnoga boravka.

Iz zabrane su isključeni sudionici u opskrbi, zaposleni u bitnim službama, novinari, građani koji putuju na posao i žurne službe za koje propusnice izdaje poslodavac.

Građani koji trebaju medicinsku skrb propusnicu mogu dobiti od izabranoga liječnika obiteljske medicine, a za one koji iz vitalnih obiteljskih razloga – briga o djeci i starijima izvan mjesta prebivališta putuju u drugo mjesto – propusnice će se izdavati u gradskim uredu za mjesnu samoupravu na više adresa.

Potvrde će se izdavati radnim danom od 9 do 15 sati na rok od sedam dana, piše besplatno Hina.

Facebook Komentari