Gradonačelnik Čakovca u samoizolaciji, zbog kontakata sa zaraženim u Međimurju izolirano 75 osoba

Čakovečki gradonačelnik i saborski zastupnik Stjepan Kovač je u samoizalaciji jer je prošlog tjedna imao kontakt s prvom i zasad jedinom osobom iz Međimurja kojoj je potvrđena zaraza koronavirusom.

Kovač je u utorak sa svog Facebook profila poručio kako je bio na sastanku ugostitelja, na kojemu je među ostalima bio i muškarac za kojega je u ponedjeljak potvrđena zaraza.

Naveo je kako je sastanak održan na inicijativu ugostitelja, a vezano za zatvaranje ugostiteljskih objekata u Čakovcu, ističući da su takvi sastanci u opisu radnog mjesta gradonačelnika.

Naglasio je kako nitko tada nije znao da je osoba zaražena, a svi sudionici sastanka su sada u samoizolaciji.

Župan Matija Posavec je na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite rekao kako je zbog kontakata sa zaraženim u Međimurju izolirano 75 osoba.

Testirane su i supruga zaraženoga te voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Čakovca, ali su oba nalaza negativna, no i dalje će obje biti pod mjerama samoizolacije.

Posavec je rekao kako zasad u županiji nema novozaraženih, ali da je jučerašnji prvi slučaj “sve šokirao”.

“Dokaz je kako pojedinac može ugoroziti cijeli zdravstveni sustav u koji smo toliko ulagali i koji smo sačuvali”, istaknuo je i dodao kako je ovo poruka svima koliko treba biti odgovoran.

“Badava sve mjere preventive, sva ulaganja ako ćemo imati neodgovorne pojedince koji ne shvaćaju važnost i ozbiljnost situacije”, poručio je i pozvao građane da prijavljuju osobe koje krše samoizolaciju, u kojoj je preko tisuću osoba.

Zaraženi muškarac je zadnjih tjedana bio u Austriji, a u Međimurje se vratio 11. ožujka kada su, rekao je Posavec, mjere na granici bile uobičajene. U samoizolaciju je otišao 20. ožujka jer se nije osjećao dobro, “a sve izvide je li osoba kršila samoizolaciju istražit će policija”, piše besplatno Hina.

Facebook Komentari