U Zadru korona virus ima pedijatrica; Šest osoba zaraženo je na Murteru; U Splitsko-dalmatinskoj županiji četiri nova zaražena

U Zadru su još dvije osobe oboljele od koronavirusa – muškarac starije životne dobi koji je boravio u inozemstvu te specijalizantica na Pedijatriji (došla s Rebra) koja je pozitivna na COVID-19, ali nema simptome.

Svi su njezini bliski kontakti u samoizolaciji, ponašala se prema pravilima struke, cijelo vrijeme nosila rukavice i zaštitnu masku tijekom pregleda. Stupa se u kontakt sa svim pacijentima i njihovim obiteljima koje je pregledala.

Šest osoba zaraženo je na Murteru. Iz Stožera mole ljude da se strogo pridržavaju samoizolacije s obzirom na velik broj kontakata uzorkovanih osoba.

Još četiri zaražene osobe virusom COVID-19 na području Šibensko-kninske županije. Ukupno 12. Sedam osoba u zadnja tri dana kršilo je mjere samoizolacije.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji četiri nova zaražena. U toj županiji sad ih je 14. Kontakti se stavljaju u izolaciju. Za koji dan će proći 14 dana od pristajanja trajekta Marko Polo. Putnike cijelo vrijeme testiraju, za sada nitko nema naznaka bolesti.

Arena Split spremna je prihvatiti 200 pacijenata. Članovi splitskog stožera na konferenciju su došli bez zaštitnih maski, javlja dnevnik.hr

U Hrvatskoj 306 zaraženih; Zabilježeno 37 potresa, 27 ozlijeđenih

Facebook Komentari