Snijeg diljem Hrvatske: Zabijelio se dio Zagreba i Sisak, pahulje padale čak i u Dubrovniku; Zimski uvjeti na nekim cestama

Sisak je u popodnevnim satima zabijelio snijeg, a zabijelio se i Dubrovnik. Navečer je snježni pokrivač zabijelio i dio Zagreba.

Snježni pokrivač zabijelio je u ponedjeljak popodne Sisak. Moguć snijeg meterolozi su ranije najavili, a čitateljica koja nam je poslala snimku iz Siska kaže da je pahulje nosio i snažan vjetar.

Snijeg je tijekom dana pao i u Dubrovniku.

U ponedjeljak navečer zabijelila se i zagrebačka četvrt Novi Jelkovec, piše dnevnik.hr.

Snijeg se u većini krajeva u unutrašnjosti može očekivati i u utorak, javlja DHMZ. Pretežno oblačno sa snijegom moglo bi biti u Slavoniji i Lici, gdje mjestimice može nastati deblji snježni pokrivač.

HAK izvještava o zimskim uvjetima

Stožer civilne zaštite donio je odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj uz iznimke poput opskrbe, dnevnih migracija zaposlenih u bitnim službama, hitne medicinske skrbi i slično. 

Zbog bure samo za osobna vozila otvorena je državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54).

Na Jadranskoj magistrali između Senja i Svete Marije Magdalene (DC8) promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Novog Vinodolskog do Senja dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila). 

Od 24.3.2020. od 6h Izlaz/ulaz Istarskog ipsilona čvor Vodnjan jug privremeno je zatvoren.

Za sav promet zatvoreni su čvorovi Ravna Gora, Oštrovica i Vrata, izlazi s autoceste A6 Rijeka-Zagreb prema Fužinama, Krku i Crikvenici radi evidencije dolazaka korisnika ceste u Primorsko-goransku županiju iz ostalih dijelova RH (mjere opreza vezano uz korona virus). Promet je preusmjeren na čvor Kikovica. 

Državna cesta DC3 između čvorova Lučice i Kikovica u smjeru Rijeke zatvorena je za promet svih vozila radi provođenja kontrole na čvoru Kikovica.

Zbog olujnog vjetra i snijega za sav su promet zatvorene ceste;
DC1 Vaganac-Ondić,
DC 25 Korenica-Lički Osik,
DC52 Špilnik-Korenica,
DC522 Udbina-Gornja Ploča
ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Snijeg otežava vožnju mjestimice u unutrašnjosti. Na pojedinim cestama u Licina na snazi su zimski uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema:

Lika
DC1 Vaganac-Ondić
DC27 Graćac-Zaton Obrovaćki
DC42 u mjestu Poljanak
DC50 Gospić-Štikada-Lovinac-Graćac
DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo
DC429 Selište Drežničko-Prijeboj
te ostale županijske i lokalne ceste na području Gospića i Korenice.

Facebook Komentari