Božinović: Koronavirus je problem broj jedan, neprijatelj je tu

Koronavirus je problem broj jedan, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nakon današnjeg sastanka državnog vrha, prenosi HRT.

– Moja apel svima je: fokusirajte se na koronavirus. To je glavni neprijatelj. A najbolja linija obrane, najbolji način je da poštujete sve donesene odluke. Iako vam se možda čini da neprijatelj nije tu, on je tu, poručio je Božinović.

Rekao je da su na sastanku razmijenjene i informacije o jučerašnjem potresu u Zagrebu. Konstatirali da je sve što je iskomunicirano pokazalo visoku razinu sinergije, koherentnosti i koordinacije svih službi koje sudjeluju u zaštiti i spašavanju.

Rekao je da je ozlijeđena djevojčica još u kritičnom stanju borbe za život.

– Štete se još utvrđuju. I da je potpuno normalna situacija, taj bi posao dugo trajao, rekao je Božinović.

– Treba vidjeti koji su to objekti u kojima se može živjeti, koji su to objekti koji su prijetnja građanstvu. To nije pitanje koje ćemo moći preciznije komunicirati iz dana u dan, dodao je.

Božinović je rekao da se više od 90 ljudi prijavilo u Studentski dom Cvjetno naselje, ali se očekuje da će ga tražiti još i više ljudi.

– Bitno je da se nitko ne vraća tamo gdje nisu ispunjeni uvjeti za sigurno stanovanje, poručio je.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da su jučer dobili potvrdu da je Arena jedna od najsigurnijih građevina u Zagrebu. Dodao je da su neki zdravstveni objekti izvan funkcije.

– Prilagođavamo se iz trenutka u trenutak novim uvjetima, rekao je Beroš.

Beroš je rekao da je većina od 12 hospitaliziranih zbog potresa lakše ozlijeđena, ali je djevojčica u stanju životne ugroze.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao je da će sjednicu Sabora održati u staroj Ininoj zgradi. Kako je kazao, procjene statičara oko sigurnosti zgrade gdje se nalazi Skupština Grada Zagreba su oprečne.

– Idemo u zgradu koja je povijesna za Hrvatsku, održat ćemo sjednicu u podrumu te zgrade, rekao je Jandroković.

Korona virus: Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH

Facebook Komentari