Bivši olimpijski pobjednik i vlasnik svjetskog rekorda u plivanju: Ovo je najgori oblik virusa s kojim sam se susreo u svom životu

Bivši olimpijski pobjednik i vlasnik svjetskog rekorda u plivanju, Južnoafrikanac Cameron van der Burgh, podijelio je svoje zastrašujuće iskustvo u borbi protiv koronavirusa. On se posljednja dva tjedna bori s virusom, koji je na njemu ostavio posljedice.

“Borim se s virusom 14 dana. Ovo je najgori oblik virusa s kojim sam se susreo u svom životu. Ja sam zdrava osoba s jakim plućima, netko tko je mlad i živi zdravo, ali još se uvijek borim s umorom i konstantnim kašljem. Iscrpljen sam satima nakon bilo kakve fizičke radnje”, otkrio je 31-godišnji olimpijski prvak iz 2012. godine.

Bivši rekorder svijeta u utrci na 100 metara prsno boji se da bi mnogi sportaši u lovu na ostvarenje olimpijskog sna mogli riskirati svoje zdravlje, a samim time i život.

“Dok se Olimpijske igre ne odgode, svaki će sportaš trenirati i riskirati svoje zdravlje i dovoditi se u nepotrebni rizik. Molim vas, brinite se jedni o drugima jer zdravlje je na prvom mjestu. COVID-19 nije šala”, zaključio je Van der Burgh, prenosi gol.hr.

Facebook Komentari